Răsturnare de situaţie în cazul elevului sancţionat pentru că şi-a ironizat profesoara. Ce au decis judecătorii VIDEO

Publicat: Marţi, 11 Iunie 2019 11:07 // Actualizat: Marţi, 11 Iunie 2019 12:04 // Sursa: romaniatv.net

Judecătorii Tribunalului Buzău au anulat deciziile conducerii Colegiului Național B.P. Hasdeu de sancționare a elevului Andrei Voicu. Elevul de clasa a XI-a s-a ales cu nota 2 la purtare după ce și-a ironizat profesoara de desen pentru prestaţia şi vestimentaţia sumară dintr-un videoclip pe care aceasta l-a filmat în urmă cu mai mulţi ani.

Foto: stiridebuzau.ro

Sancţiunea a fost dispusă pe data de 11 decembrie 2018, de Consiliul Profesoral. "Pentru tot comportamentul lui, 64 de profesori au votat propunerea care a venit în comisia de disciplină", declara atunci directorul Colegiului Naţional B.P. Hasdeu, Ionel Banu, scrie stiridebuzau.ro.

Andrei a fost sancționat pentru un mesaj postat pe un grup închis al colegilor săi. Alături de videoclipul unei melodii pe care profesoara de desen o interpretase în urmă cu 5 ani, când făcea parte dintr-o formaţie de muzică etno, apare un comentariu referitor la versurile melodiei.

Familia elevului a luat legătura cu un avocat, hotărâtă să ajungă în instanţă. Mama lui Andrei spune că problemele au început în momentul în care băiatul său şi-a atras antipatia profesoarei de desen Alina Elena Barbu, care i-a pus nota trei la teorie elevului Andrei Voicu.

"A râs împreună cu toţi colegii la ora doamnei, iar aceasta s-a răzbunat numai pe el, punându-i nota 3", spune Gabriela Voicu.

La scurt timp, drept răzbunare, elevul a postat pe grupul de Facebook al Colegiului Hasdeu un videoclip din 2013 cu profesoara de desen. Cadrul didactic era pe atunci şi solistă la trupa Kronos.

În videoclip, profesoara apare în ţinută sumară, interpretând o melodie cu versuri nu tocmai educative: „Stau şi aştept să mă lipesc de un băiat/M-aş duce cu el la un hotel, dar ce păcat că n-are în portofel...".

Pe 10 iunie, Tribunalul Buzău a anulat Hotărârea de Consiliul Profesoral, dar și pe cea a Consiliului de Administrație, de sancționare a elevului Andrei Voicu.

„Anulează Hotărârea Consiliului Profesoral nr. 1/10.12.2018 şi Hotărârea Consiliului de Administraţie nr. 1/16.01.2019, inclusiv toate actele ce au stat la baza adoptării celor două hotărâri, precum şi toate actele subsecvente", se arată în sentința Tribunalul Buzău.

Prin aceeaşi hotărâre a instanţei, conducerea liceului buzoian este obligată la plata a 200 de lei, reprezentând taxă judiciară de timbru, către reclamant.

În februarie a fost deschis procesul la Tribunalul Buzău care a dus la anularea sancţiunii. Hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Buzău elev judecători profesoară scandal
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7249
RON
18 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H