Răsturnare de situație în cazul gravidei decedate la o maternitate din Botoșani. Cum a încercat să scape medicul de gardă de despăgubiri

Schimbare de situație în cazul Alexandrei, tânăra însărcinată moartă într-un spital din Botoșani. Rudele tinerei vor să i se facă dreptate și cer arestarea medicului care a fost de gardă în noaptea tragediei.

05 oct. 2023, 13:38
Răsturnare de situație în cazul gravidei decedate la o maternitate din Botoșani. Cum a încercat să scape medicul de gardă de despăgubiri

Oamenii legii continuă cercetările în cazul gravidei moarte la maternitate. Familia tinerei cere despăgubiri de trei milioane de euro, în timp ce dctorița care a stat de gardă în noaptea respectivă a găsit o portiță ca să scape de plata despăgubirilor.

Citește și Ministrul Sănătății, prima reacție în scandalul legat de mita dată de primarul din Mioveni: „Este inadmisibil. Nu cred că o să scăpăm vreodată de corupție”

Răsturnare de situație în cazul gravidei decedate la o maternitate din Botoșani

Medicul Mariana Pitrop de la Maternitatea Botoșani, acolo unde Alexandra a murit în chinuri, a fost declarată suspect în dosar, în urmă cu aproximativ o lună. Ca să-și protejeze bunurile, medicul a decis să realizeze un act de partaj, motivul invocat fiind neînțelegerile familiale apărute în urma scandalului din dosar.

Potrivit avocatei familiei Alexandrei Ivanov, Gianina Poroșnicu, medicul de la maternitate a fost chemat la sediul poliției „ pentru a i se aduce la cunoștință și pentru a confirma dacă bunurile puse sub măsura sechestrului asigurator, anume câteva terenuri agricole, o casă cu teren și 2 autoturisme, cu o valoare totală a celor menționate, de aproximativ 314.500 lei, se afla in patrimoniul numitei ”.

Urmează ca avocata familiei Ivanov să ceară arestarea preventivă a doctoriței și anularea contractului de partaj. O altă cerință a avocatei este ca expertiza medico-legală să fie făcută în alte colțuri ale țării, nu în județele învecinate.

În noaptea tragediei au fost de gardă medicii Carmen Oprișanu și Mariana Pitrop, care au fost suspendați din activitate. La fel s-a decis și în cazul managerului spitalului, Angel Călin.

Citește și Primarul din Mioveni, exclus din PSD. A fost reținut de DNA, fiind acuzat de luare de mită pentru a facilita angajarea unui medic la spital