Răsturnare de situaţie în cazul lui Ioan, băiatul de 13, fiu de preot din Drobeta-Turnu Severin, care s-a sinucis: „Era bătut. Avea vânătăi pe burtă, pe spate, la coaste”

Pe 8 noiembrie, în ziua de Sfinţii Mihail şi Gavril, un băiat de 13 ani, fiu de preot din Drobeta-Turnu Severin, îşi punea capăt zilelor. Iniţial, presa locală scria că Ioan s-a sinucis din dragoste. Acum, ancheta în cazul băiatului de preot ia o altă turnură. Prietenii şi cunoscuţii spun că Ioan era bătut frecvent de tatăl lui, care voia să-l facă preot.

24 nov. 2022, 09:41
Răsturnare de situaţie în cazul lui Ioan, băiatul de 13, fiu de preot din Drobeta-Turnu Severin, care s-a sinucis: „Era bătut. Avea vânătăi pe burtă, pe spate, la coaste”

Ioan Olărean, fiul unui preot din Drobeta-Turnu Severin, a murit după ce s-a aruncat de pe acoperişul vechii maternităţi din oraş. Iniţial, s-a vorbit despre o sinucidere din dragoste. Dar ulterior, lumea din oraş a început să dea vina pe familia lui Ioan.

Mama unui prieten de-ai lui Ioan a povestestit cum a aflat într-o zi că băiatul era bătut acasă.

„Într-o zi am găsit mesajele în telefon şi l-am întrebat: mami, ce e cu mesajele astea? Eu am insistat şi mi-a spus: uite, că tatăl lui este foarte rău cu el, îl bate foarte tare şi nu ţi-am spus. Ştiu că ei aveau un program foarte strict. Trebuiau să ajungă la o anumită oră acasă. Dacă întârziau şi cinci minute peste ora respectivă îşi luau bătaie crunt. Mi-a spus copilul meu că îi bătea cu ce nimerea: adică îi lovea cu orice. Coadă de mătură, mătură efectiv, topor, fier de călcat, cu ce avea la îndemână”, a povestit femeia, potrivit Antena 3.

Şi o prietenă a lui Ioan susţine cele povestite de femeie. Fata a susţinut că băiatul avea vânătăi pe corp în mod constant şi că era bătut pentru că nu voia să se facă preot, la fel ca tatăl său.

„Era bătut. Mergeau împreună la sală şi fratele meu îl vedea când se schimba că era bătut. Pe burtă, pe spate, la coaste. Acolo îl vedea lovit mereu. El picta, Ioan. Îi plăcea arta, iar tatăl lui voia să-l facă preot.

Îi zicea: ori te faci preot ori te omor! Cum te-am făcut, aşa te omor! A zis că vrea să se sinucidă de foarte multe ori şi l-au oprit prietenii. A zis că mai bine moare decât să trăiască ce trăieşte acasă, mai ales că era dus de acasă la mănăstiri, lăsat singur acolo, când făcea vreo prostie, fără telefon, fără nimic.”, a spus fata.

Poliţia a deschis un dosar pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările. Între timp, şi Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți a deschis o anchetă.