Răsturnare de situaţie în cazul morţii bebeluşului la Iaşi. Anchetatorii au descoperit că acesta nu dormea în patul părinţilor

Cazul bebelușului mort la Hotelul Internațional ia o întorsătură după noua descoperire făcută de anchetatori. Între timp, polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Medicii legişti au stabilit că bebeluşul sufocat în somn de către mama lui, soţia deputatului Angel Agache, a murit din cauza unei insuficiențe cardio-respiratorii și a unui edem pulmonar.

18 feb. 2020, 11:13
Răsturnare de situaţie în cazul morţii bebeluşului la Iaşi. Anchetatorii au descoperit că acesta nu dormea în patul părinţilor

Bebelușul în vârstă de șase luni al deputatului Angel Agache din Republica Moldova a murit duminică în timpul unei vizite la Iaşi. Surse din rândul anchetatorilor spuneau că mama bebelușului a sunat la 112, duminică dimineața, în jurul orei 4.00, și a spus că s-a așezat în timpul nopții peste copil, sufocându-l.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și se fac cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Citeşte şi: Noi detalii în cazul bebeluşului sufocat din greşeală de către mamă

Surse din anchetă citate de bzi.ro au precizat că în camera închirată de cei doi soți se afla un pat matrimonial. Cei doi soți, Angel și Elena Agache, și fetița în vârstă de câțiva anișori au dormit în același pat, iar bebelușul în vârstă de 6 luni a fost pus să doarmă într-un pătuț special care se atașează la marginea patului, lângă partea pe care a dormit Elena Agache. Acest tip de pat pentru bebeluși este construit special pentru ca mama să observe ușor activitatea micuțului și să intervină rapid în caz de nevoie, notează sursa citată.

Practic, copilul şi mama lui au dormit unul lângă celalalt. 

„În camera de hotel se aflau părinții și cei doi copii. Fetița care a decedat a fost pusă într-un pătuț care se fixează la marginea patului în care dormeau părinții. Cumva, mama copilului, în somn, a ajuns peste micuț. Nu este clar însă dacă bebelușul a adormit lângă ea sau dacă el s-a rostogolit până în patul mamei”, a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Legiştii au stabilit cum a murit bebeluşul deputatului Angel Agache

Medicii legiști de la Institutul de Medicină Legală din Iași au făcut necropsia bebelușului care a murit duminică dimineață la un hotel din Iași. Potrivit unor surse, cauzele preliminare ale decesului sunt insuficiența cardio-respiratorie acută și un edem pulmonar. Rezultatele finale vor fi gata în cel mult o lună, iar până atunci legiștii vor analiza histopatolgic probele prelevate.