Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Bogdan Stanoevici. Documentul apărut după ce actorul a fost incinerat

România TV a intrat în posesia documentului oficial care arată că Bogdan Stanoevici nu a murit de coronavirus. Actorul de 61 de ani, care a murit săptămâna aceasta, a fost incinerat sâmbătă.

17 ian. 2021, 16:34
Răsturnare de situaţie în cazul morţii lui Bogdan Stanoevici. Documentul apărut după ce actorul a fost incinerat

Documentul face lumină în privința tuturor speculațiilor din ultimele zile. Mai multe persoane cunoscute au apărut în spațiul public și au vehiculat zvonul că Bogdan Stanoevici a murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus. România TV a intrat însă în posesia documentului care atestă cauza oficială a morţii actorului care a fost incinerat sâmbătă: insuficienţă respiratorie. Totodată, în dcument se specifică faptul că acesta era negativ pentru SARS-Cov-2 încă de pe data de 6 ianuarie, când a fost transferat de la Spitalul Sf. Pantelimon la Spitalul C.C. Iliescu.

Zilele trecute, Diana Şoșoacă, senator AUR, a depus plângere la Parchetul General. Şoşoacă cerea ca autorităţile să dispună efectuarea unei autopsii în cazul fostului ministru Bogdan Stanoevici, însă ulterior familia a decis incinerarea acestuia şi nu a mai avut loc nicio autopsie. Ea spunea joi seara, la România TV, că fostul Stanoevici a murit în urma unui infarct.

Documentul care arată cauza oficială a morţii lui Bogdan Stanoevici

Citeşte şi Bogdan Stanoevici „nu a murit din cauza Covid!”. Codrin Ştefănescu a dezvăluit ce l-a ucis de fostul ministru

Radu Ţincu, Medicul primar la sectia ATI de la Spitalul Floreasca din București a vorbit despre procedura de intubare și riscul celor infectați cu COVID-19, în stare gravă, de a contracta infecții nosocomiale, cum s-a întâmplat în cazul actorului Bogdan Stanoevici, decedat în cursul zilei de marți.

Depinde foarte mult și de patologia pentru care pacientul ajunge să fie intubat. Dacă discutăm de coronavirus, discutăm de o gravă pneumonie virală bilaterală care afectează pacientul. S-a discutat foarte mult despre infecțiile nosocomiale asociate. Este evident că intubarea și ventilarea unui pacient crește riscul de infecții nosocomiale pentru că funcția respiratorie fiziologică este afectată prin prezența unui tub la nivelul traheei și prin faptul că toată respirația este, dacă vreți, artificială. Acesta este un aspect.

Al doilea aspect, faptul că pacientul a ajuns să fie intubat, asta înseamnă și traduce o stare generală foarte gravă, care afectează capacitatea imunitară a pacientului. Dacă discutăm de asocierea cu coronavirusul, care este o boală infecțioasă virală, ea produce un dezechilibru imun. Sistemul imunitar luptă împotriva virusului și lasă loc, dă posibilitatea infectării cu alți germeni de altă categorie, cum ar fi bacteriile. Din acest punct de vedere, un pacient intubat, ventilat, în stare gravă, cu o infecție virală, are toate riscurile de a se contamina și cu infecții nosocomiale”, a spunea Radu Țincu.

Bogdan Stanoevici a murit marţi şi a fost incinerat sâmbătă.