Răsturnare de situaţie în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: „Intuiția de mamă nu m-a înșelat niciodată!”

Răsturnare de situaţie în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. După aproape 9 luni de când în care artista s-a stins din viaţă, oamenii legii consideră că şi-au făcut datoria. Dosarul de omor a fost clasat din lipsă de probe, chiar din luna aprilie.

07 sept. 2021, 21:36
Răsturnare de situaţie în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară: „Intuiția de mamă nu m-a înșelat niciodată!”
Răsturnare de situaţie în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Răsturnare de situaţie în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Familia artistei a apelat la consultanță în țară și peste Ocean, la expertize extrajudiciare, pentru a afla cum a fost posibilă această tragedie dintr-o simplă cădere pe scări.

Opiniile experților interni și externi, pe care sora artistei i-a consultat pe marginea cazului, sunt unanime în a afirma că fracturile și hemoragiile suferite au fost determinate de episoade de o violență majoră.

Citeşte şi: Soțul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, trimis în judecată. Ce acuzaţie i se aduce

Răsturnare de situaţie în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul «accident casnic», că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări. Și intuiția nu m-a înșelat niciodată. O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului «accident casnic», infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent.

Din aceste considerente, văzând slaba și ineficienta investigație a acestui caz și având convingerea că adevărul e altfel decât s-a prezentat oficial, am apelat la experți în criminalistică, medicină, fizică, biomecanică, chiar și din afara țării, pentru a descoperi ceea ce ni se ascunde sau nu se dorește a fi cercetat despre cazul morții surorii mele. Și ce am descoperit?! Că nu se confirmă căderea pe scări!

Lipsa loviturilor pe părțile proeminente, lipsa vânătăilor pe suprafețe mari pe corp de la contactul cu scările, loviturile situate bilateral și multe alte amănunte pe care le vom prezenta în instanță arată un lucru cert: nu a fost o cădere pe scări!

Am întrebat specialiștii: «Atunci ce a fost?». Și, după măsurători, comparații, cercetări de ultimă oră în domeniu, specialiștii au concluzionat: a fost violență! Gravitatea, amplasarea și urmările fracturilor demonstrează clar că au existat mai multe episoade de agresiune foarte violentă în acea noapte!”, a declarat Elena Hereș, sora mezzosopranei.

După clasarea dosarului de omor, familia a făcut mai multe plângeri către Parchet, pentru redeschiderea dosarului și reluarea cercetărilor, adresând chiar mai multe solicitări pentru elucidarea cazului. Din păcate, până la această dată, rudele artistei nu au primit vreun răspuns oficial, chiar dacă prima plângere a fost trimisă pe 7 mai 2021, nerespectându-se vreun termen legal.

Socotesc că mi-a fost afectat dramatic dreptul la un proces echitabil, într-un termen rezonabil, și există suspiciunea de zădărnicire a aflării adevărului. Toate acestea reprezintă o încălcare a conduitei profesionale și a îndatoririlor de serviciu.

Un singur aspect credem că este relevant în acest sens: probele biologice recoltate în timpul anchetei la fața locului (de pe pereți, de pe haine, de pe scări) au fost puse în saci, numerotate și fotografiate. Nimeni nu le-a trimis la vreo analiză, nu le-a cercetat, nu s-a tras vreo concluzie referitoare la acestea, așa cum consider că era nu numai necesar pentru anchetă, ci chiar obligatoriu.

Și, mai mult, unele dintre aceste probe au fost contaminate prin neglijența celor care le-au prelevat! În felul acesta, nu se va găsi niciun răspuns la vreo întrebare, din cele multe care ne frământă, despre tragedia surorii mele. Suntem convinși că, în ciuda tuturor dificultăților, vom ajunge într-o zi, nu prea îndepărtată, să avem rezolvat cazul mezzosopranei de la Iași, Maria Macsim Nicoară”, a mai precizat sora mezzosopranei Maria Mascim Nicoară, potrivit Bzi.ro.