Răsturnare de situație în cazul polițistului care s-a sinucis la mormântul fiicei sale de Sfântul Andrei

Un polițist din Botoșani s-a sinucis în ziua de Sfântul Andrei chiar la mormântul fiicei sale, pe care o chema Andreea. Președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, Bogdan Bănică, susține că polițistul nu s-a sinucis din cauza fiicei sale, ci din cauza unor probleme la locul de muncă. 

06 dec. 2023, 14:28
Răsturnare de situație în cazul polițistului care s-a sinucis la mormântul fiicei sale de Sfântul Andrei

Răsturnare de situație în cazul polițistului găsit mort la mormântul fiicei sale de Sfântul Andrei.

„Polițistul se plângea colegilor despre mobbing din partea unor șefi, acesta fiind în cursul unor cercetări disciplinare pentru presupuse abateri disciplinare minore”, a declarat președinte executiv al Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, Bogdan Bănică.

Potrivit acestuia, polițistul se plângea permanent colegilor, în ultimul timp, despre presiunea psihică intensă și nejustificat de accentuată care se punea asupra lui în ultima vreme, din partea structurilor de control, pentru simplul fapt că întârziase introducerea unor date în SNRI.

Citește și: O mașină, 10 oameni și-un câine, tabloul pur românesc surprins pe străzile din Bacău: „Să nu claxonați… să nu aveți surprize”

 

Răsturnare de situație în cazul polițistului care s-a sinucis la mormântul fiicei sale de Sfântul Andrei. De ce s-ar fi murit

„E posibil ca hărțuirea concetrată din partea superiorilor să-l fi determinat pe Cristi să-și ia zilele”, spune Bogdan Bănică, citat de botosaninews.ro.

Citește și: Gelu Duminică suferă de o boală gravă: „Am avut nevoie de transfuzii. Habar n-am dacă o să apuc 47 de ani”

„Astăzi, 30 noiembrie, în jurul orei 10.30, Inspectoratul de Poliție Judeţean Botoșani a fost sesizat cu privire la faptul că, în comuna Vlăsinești, a fost găsită o persoană decedată, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului.

În urma deplasării la fața locului, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind stabilită identitatea victimei, în persoana unui bărbat, de 47 de ani, din municipiul Botoșani.

Totodată, s-a constatat faptul că acesta este polițist activ al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, fiind încadrat din anul 1996.

Cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.”

Bărbatul era absolvent al Școlii de Poliție Slatina, promoție 1996, încadrat doar în structuri de ordine publică, în prezent șef la Postul de Poliție Stăuceni.