Răsturnare de situaţie în cazul spargerii de la vila lui Marian Vanghelie. Decizia magistraţilor este definitivă

Prădat de ceasuri și bijuterii în valoare de 300.000 de euro, fostul primar al Sectorului 5 nu va vedea nici un ban înapoi. Deși doi din cei trei indivizi care au dat spargerea la locuinţa lui Marian Vanghelie și-au recunoscut fapta, judecătorii au decis să nu-i oblige pe aceștia să-i plătească prejudiciul fostului edil.

14 sept. 2021, 14:26
Răsturnare de situaţie în cazul spargerii de la vila lui Marian Vanghelie. Decizia magistraţilor este definitivă

Răsturnare de situație în cazul spargerii de la vila lui Marian Vanghelie, în urma căreia hoții au fugit cu bijuterii, ceasuri și tablouri în valoare de 300.000 de euro. Judecătorii au decis să nu-i oblige pe hoţi să-i plătească prejudiciul lui Marian Vanghelie. Magistrații i-au respins cererea pe motiv că fostul primarul al Sectorului 5 nu a putut dovedi cu acte valoarea bunurilor furate.

„Instanța constată faptul că, deși în faza de urmărire penală persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 300.000 euro, acesta nu a depus la dosarul cauzei acte care să justifice întinderea prejudiciului cauzat prin săvârșirea de către inculpați a infracțiunii. În lipsa unor astfel de documente instanța se află în imposibilitatea obiectivă de a aprecia cu privire la întinderea acestui prejudiciu astfel că, în baza art. 397 alin. (1) C. proc. pen. raportat la art. 1357 și urm C. civ. va respinge acțiunea civilă formulată de partea civilă ca neîntemeiată”, au arătat judecătorii în motivare.

Citeşte şi: Oana Mizil ar fi fost bătută de Marian Vanghelie. A ajuns de urgență la spital

Decizia este definitivă.

Citeşte şi: Marian Vanghelie, după percheziţiile DNA: „Mi-au speriat puțin fetița. M-au întrebat dacă am droguri în casă și valută”

Lui Marian Vanghelie, fost primar în sectorul 5 al Capitalei, i-a fost spartă locuinţa la jumătatea lunii februarie 2020. Hoții au intrat în reședința sa într-un moment în care soția lui Oana Mizil și copilul erau în casă.

La momentul respectiv, Vanghelie le-a spus judiciariștilor ilfoveni că îi lipsește un tablou semnat de Gheorghe Petrașcu, denumit „Cap de copil”, care costă aproximativ 100.000 de euro, dar și mai multe ceasuri scumpe și bijuterii din aur: un ceas Parmigiani de 10.000 de euro, un ceas Glashutte de 30.000 de euro, butoni bărbătești marca Vacheron Constantin de 5.000 de euro, bijuterii din aur și diamante marca Crivelli – patru inele, două lănțișoare, o pereche de cercei cu diamante, două brățări și un pandantiv mare, marca Freywille.

La jumătatea lunii aprilie, hoții care intraseră în locuința fostului primar al sectorului 5 au fost prinși. Dintre toate bunurile pe care le furaseră, anchetorii ilfoveni au reușit să recupereze numai tabloul „Cap de copil”.

Citeşte şi: DNA a pus sechestru pe tabloul „Cap de copil”, furat din locuinţa lui Marian Vanghelie şi recuperat de Poliţie

 

 


loading...