Răsturnare de situaţie în dosarul „Elodia”. Ce a decis instanţa

Dosarul de omor în care este judecat arădeanul Adrian Buleu a ajuns la Curtea de Apel Timișoara, unde s-a discutat miercuri prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Buleu, acuzat că l-a ucis pe partenerul său de afaceri, Abel Apostol, în luna mai a anului trecut. În cadrul procesului, avocatul lui Buleu a solicitat eliberarea din arest preventiv a clientului său, condamnat în primă instanță la 13 ani de închisoare, invocând celebrul dosar „Elodia”.

15 aug. 2014, 10:06
Răsturnare de situaţie în dosarul „Elodia”. Ce a decis instanţa

„Instanța a pus în discuție menținerea arestării preventive. Dânsul este condamnat în primă instanță. Noi am susținut și în primă instanță că e vorba de un omor specific care a fost greșit cercetat. Pentru a dovedi infracțiunea de omor trebuie să dovedești faptul că persoana respectivă nu mai este în viață. Dovezi clare și intenția de a ucide nu există. Am făcut asemănarea cu cazul Cioacă, unde în existența mai multor probe decât aici, neexistând dovada certă de a ucide, instant a recalificat fapta în lovituri cauzatoare de moarte”, a spus avocatul Kociș Ioan, potrivit redesteptarea.ro.

VESTE PROASTĂ pentru Cristian Cioacă. Decizia magistraţilor este DEVASTATOARE pentru fostul poliţist

Când a avut cuvântul, Adrian Buleu a solicitat punerea în libertate în baza prezumției de nevinovăție. „Menținerea arestării vine în contradicție cu prezumția de vinovăție. Ministerul Public cere menținerea măsurii preventive pe fondul emoțional al sentinței de pe fond”, a declarat Buleu în fața instanței. Sentința cu privire la menținerea în arest a lui Buleu a rămas în pronunțare.