Răsturnare de situaţie în dosarul lui Ioan Niculae şi Bunea Stancu. Instanţa a decis excluderea interceptărilor din probatoriu

Dosarul în care Ioan Niculae şi Bunea Stancu sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani este primul din România în care sunt eliminate interceptările făcute de DNA cu sprijinul SRI.

RomaniaTV.net
14 sept. 2016, 08:35
Răsturnare de situaţie în dosarul lui Ioan Niculae şi Bunea Stancu. Instanţa a decis excluderea interceptărilor din probatoriu

Procurorii rămân fără probele de rezistenţă în dosarul lui Ioan Niculae şi al lui Bunea Stancu. Cel mai bogat om din România a fost eliberat conditionat şi nu mai are acum nicio interdictie. În acest dosar este implicată chiar şi amanta lui Niculae, Nicoleta Toncea.

Avocata lui Niculae, Maria Vasii, spune că interceptările erau singurele probe în dosar. „Curtea de Apel Bucureşti a dispus exluderea convorbirilor telefonice care au constat in baza unor mandate cu sprijinul SRI. In ceea ce il priveste pe Ioan Niculae nu exista o alta proba decat aceste interceptari. Prin urmare, procurorii vor avea o problema pentru ca acuzatiile nu se mai sprijina pe dovezi. Ma gadesc ca in toate cazurile in care vor fi reclamate aceleasi chestiuni de drept si ceilalti colegiu de mei vor aduce in discutie acelelasi decizii, iar judecatorii vor fi obligati sa regandeasca modul in care pastreaza sau exclud aceste mijloace de proba”, a explicat avocatul Maria Vasii, pentru România TV.