Răsturnare de situaţie în scandalul care a făcut furori în presa americană. Vasile Mutu şi Florentina Pătru au revenit în România

Publicat: Miercuri, 26 Iunie 2019 10:54 // Actualizat: Miercuri, 26 Iunie 2019 11:23 // Sursa: romaniatv.net

Familia care a cerut azil politic în SUA pentru persecuție etnică în România amenință presa cu pietre. Apar noi detalii în cazul care a făcut furori în presa americană. Se pare că bărbatul are trei condamnări în 2016 în Europa, dintre care una în Germania, pentru furt cu violență. Când au fost puşi în faţa faptului împlinit, cuplul a început să lanseze ameninţări violente.

Marţi, în satul Olteni, aflat la 7 kilometri de Râmnicu Vâlcea, Vasile Mutu și Florentina Pătru abia reveniseră din Franța. Ei s-au întors după ultimatumul asistentei sociale. Riscau să rămână fără indemnizația de creștere a copiilor după ce și-au lăsat fetele și băieții la rude, inclusiv pe mezinul Constantin, fără să îndeplinească formele legale necesare, dar părinții continuând să încaseze banii ca și cum ar fi cei care îi îngrijesc pe cei mici, scrie Libertatea.ro.

"De ce ați pus fără acordul meu? Eu v-am dat acceptul? Eu dacă vă fotografiez și spun despre dvs că sunteți prostituată, v-ar conveni?", a început Vasile Mutu să strige către reportera Libertatea.

Un bebeluş român, cel mai mic copil luat de Administraţia Trump de lângă părinţi la graniţa cu Mexicul 

Ziarista le-a cerut detalii despre cea mai gravă acuzație de persecuție etnică, aceea că mama ar fi fost sterilizată fără voia ei, la nașterea lui Constantin, în Spitalul Județean Vâlcea. – E adevărat că v-au legat trompele?, a intrebat reporteriţa.

– De unde până unde îmi cereți mie dumneavoastră socoteală? Nu vreau să intrați în viața mea personală, a răspuns femeia

– Viața dumneavoastră este publică, pe internet, a continuat jurnalista.

– Eu am spus la americani, nu la dumneavoastră. Eu știu din altă parte că trebuie să îți dau acordul să vii să mă filmezi. Până n-am dat acordul la America, n-au venit la mine acasă", a spus Florentina Pătru.

Femeia a izbucnit în momentul în care și-a văzut scrisul pe documentul de la spital. Discuția a continuat pe stradă, în afara curții. "Am avut oameni acolo (n.r în America) care m-or ajutat și care le mulțumesc din tot sufletul. Datorită la femeia care ne-a dat la ziar. Fără dânsa nu făceam nimic. Dar dvs. mai rău ne băgați bețe în roate", a explicat Florentina de ce e supărată pe presa din România.

Se pare că femeia a solicitat singură legarea trompelor, iar în momentul în care au fost puşi în faţa documentului din spital, lucrurile au luat-o razna și atât Florentina, cât și Vasile au devenit violenți verbal și amenințători la adresa jurnaliştilor.

- Dumneata ai căutat la spital, ai fost la spital?

Reporter: Da

– Ei, și de ce vreți să băgați bețe în roate?

Reporter – Nu vrem să băgăm, doamnă, bețe în roate

– Nu ți-e frică de Dumnezeu?

Reporter– Mi-e foarte.

– Vă rog frumos să plecați imediat de aici. Hai, că te iau cu piatra!

Reporter – Cum să mă luați cu piatra?

– Pleacă de aici! Cu ce drept ai căutat tu acolo la mine la spital? Cu ce drept ai căutat tu fără acordul meu? (a luat un pietroi în mână și l-a ridicat)

Reporter – Doamnă, nu dați în mine.

Florentina Pătru: F***-ți morții mă-tii de miloagă.

Ilie Mărunțelu, reprezentantul Partidei Romilor, a intervenit și i-a rugat pe Florentina și Vasile să se calmeze. Reportera: Noi vrem să știm adevărul. Dacă în România...

Vasile: Băi dar tu ești chiar culmea! Tu ești chiar nebună? Că te fac nebună. Ai pronunțat același cuvânt: "vrem, vrem". Ce vrei să afli? Tu ești surdă și nebună. (...) Dacă mai publici mult, nu e bine!

Florentina: Zi-i să dea să plece, să nu mai dea cu piciorul pe aici, că a dracu să fiu cu apă fiartă dau după voi... vă rog frumos să plecați. Te omor și dacă fac pușcărie, da' te omor.

Vasile Mutu are trei condamnări în Europa în septembrie, octombrie și noiembrie 2016 În februarie 2018, Vasile Mutu a trecut granița Mexic-SUA și a cerut azil politic în Statele Unite pentru persecuție etnică în România. Dar a fost refuzat și închis într-un centru de detenție din Texas. Copilul de patru luni cu care a încercat să intre în SUA, Constantin, a fost separat în îngrijirea unei familii americane, parte a unei unei măsuri extrem de contestate a președintelui Trump. Tatăl și fiul au fost repatriați în România, pe rând, în vara lui 2018

Cazierul internațional al lui Vasile Mutu, consultat de Libertatea, conține următoarele condamnări: 1. Septembrie 2016 – condamnare pentru fraudă și înșelăciune – Tribunal Correctionnel Nantes (Franța): amendă penală însoțită de confiscare

2. Octombrie 2016 – condamnare pentru furt cu violență și amenințare – Augsburg (Germania): 10 luni de închisoare cu suspendare.

3. Noiembrie 2016 – condamnare pentru fraudă și înșelăciune – Tribunal Correctionnel Tarascon (Franța): 4 luni de închisoare. În România, Vasile Mutu este în prezent inculpat în urma unei bătăi cu topoare între două familii, care a avut loc pe 14 ianuarie 2019 în pensiunea Paradis, din Râmnicu Vâlcea.

Vezi video aici.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
America Constantin Mutu Florentina Pătru ny times romi scandal vasile mutu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H