Un bebeluş român, cel mai mic copil luat de Administraţia Trump de lângă părinţi la graniţa cu Mexicul

Publicat: Luni, 17 Iunie 2019 16:54 // Actualizat: Luni, 17 Iunie 2019 16:54 // Sursa: romaniatv.net

Cel mai mic copil separat de părinți de sistemul de imigrație al Administrației Trump a fost un bebeluș român, pe nume Constantin Mutu. Constantin avea 4 luni când a fost luat de lângă tatăl său și dus într-o familie adoptivă în Michigan. tatăl lui a fost deportat în România. Povestea a fost dezvăluită de reporterul Caitlin Dickerson, pentru The New York Times.

Foto: digi24.ro

Reporterului i-a luat câteva luni să dea de urma lui Constantin, unul dintre miile de copii separați de părinți ca urmare a politicii "zero toleranță" a Administrației Trump. Bebelușul român a petrecut cinci luni departe de părinți, până ce un judecător a decis să fie trimis înapoi la familia lui.

Citeşte şi Donald Trump, a acuzat UE de reducere intenţionată a valorii monedei euro

Părinții lui Constantin, Vasile și Florentina Mutu, au plecat din România în Mexic, în 2018, cu doi dintre cei cinci copii ai lor, cu gândul de a cere azil în SUA. S-au pierdut unii de ceilalți în Mexic. Florentina și copilul de 4 ani care era cu ea s-a întors în România, iar Vasile a fost prins în Texas de către agenții de la frontieră. Bebelușul Constantin a fost luat și trimis la o familie adoptivă în Michigan.

Mai multe detalii pe digi24.ro.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7759
RON
20 Nov
noapte 11 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H