Răsturnare de situaţie la Spitalul Foişor. Instituţia medicală a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului DSU

Apar noi informaţii în scandalul de la Spitalul Foişor. Potrivit unor surse se pare că instituţia medicală a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului!

12 apr. 2021, 17:45
Răsturnare de situaţie la Spitalul Foişor. Instituţia medicală a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului DSU

Răsturnare de situaţie la Spitalul Foişor. Se pare că ordinul DSU pentru evacuare a venit vineri în jurul orei 16 şi ar fi trebuit fi pus în aplicare în regim de urgenţă.

Răsturnare de situaţie la Spitalul Foişor. Instituţia medicală a început evacuarea pacienţilor în numai 3 ore de la primirea ordinului DSU

Conform Antena 3,  cu respectarea procedurilor, ordinul DSU a fost transmis spitalului în jurul orei 16.00, iar primul pacient a fost evacuat cu o ambulanță la ora 19.00.

În Ordinul 9326/09.04.2021 scrie că măsurile pentru operaționalizarea Spitalului Foișor ca spital suport COVID-19 trebuiau puse în aplicare în regim de urgență, adică în cel mai scurt timp. Spre deosebire de alte spitale, cum ar fi Spitalul Colentina care a avut nevoie de două zile să transfere pacienții atunci când unitatea spitalicească a devenit exclusiv suport COVID, astfel încât pacienții să nu aibă de suferit sau să rămână traumatizați.

Spitalul Foișor avea la momentul primirii Ordinului un număr de 105 pacienți și ar fi fost nevoie de timpul alocat în mod normal pentru consultarea cu medicul curant al fiecărui pacient și luarea deciziei după o analiză a implicațiilor medicale pentru fiecare caz în parte.

30-40 de pacienți erau programați la operații în perioada următoare, în cadrul Spitalului Foișor, unii dintre ei pentru intervenții chirurgicale care ar fi necesitat folosirea echipamentelor medicale de vârf existente la Spitalul Foișor. Pacienti care desigur isi doreau sa fie vindecati de medicii lor curanti, nu de alte cadre medicale din alte spitale cum este si cazul acum.

După ce zeci de pacienţi au fost evacuaţi de urgenţă vineri seară, a fost înregistrate primele decese la Spitalul Foişor din Capitală. Este vorba despre trei pacienţi infectaţi cu covid. Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a anunțat că trei pacienți cu Covid au murit probabil din cauza transferului către Spitalul Foișor din Capitală.

”Imediat după ce au fost transferați, la câteva ore, doi dintre pacienți au decedat, iar unul a decedat înainte de a fi transferat, când a fost mutat de pe un sistem de ventilație pe celălalt probabil s-a decompensat. Mă rog, specialiștii vor trebui să răspundă la niște întrebări. Înainte de a fi urcat în ambulanță, să plece către Spitalul Foișor, a intrat în stop cardio-respirator. Dar doi care au fost transferați de la alte spitale au murit după câteva ore pentru că s-au decompensat. Probabil nu au fost corect evaluați înainte de transfer pentru a se putea vedea dacă puteau face față stresului de transfer. Trecerea de pe un ventilator pe altul, schimbarea mediului și așa mai departe. Toată presa și oamenii care au sunat la minister și la DSU au aflat că ei nu știu nimic. Așa spun ei că nu știu, dar nu au cum să nu știe. Dacă eu am aflat înseamnă că știu și ei”, a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților.

Citeşte şi: Cozi în faţa Policlinicii Foişor din Capitală. Oameni cu mâinile şi picioarele rupte aşteaptă să fie consultaţi