Cozi în faţa Policlinicii Foişor din Capitală. Oameni cu mâinile şi picioarele rupte aşteaptă să fie consultaţi

S-au format cozi în faţa Policlinicii Foişor din Capitală. Mai mulţi oameni cu mâinile şi picioarele rupte aşteaptă să fie consultaţi de medici.

12 apr. 2021, 15:29
Cozi în faţa Policlinicii Foişor din Capitală. Oameni cu mâinile şi picioarele rupte aşteaptă să fie consultaţi

Cozi în faţa Policlinicii Foişor din Capitală. Mai mulţi oameni cu mâinile şi picioarele rupte aşteaptă în faţa unităţii sanitare pentru a putea fi consultaţi de medici.

Cozi în faţa Policlinicii Foişor din Capitală

Citeşte şi Lucian Bode intervine în scandalul de la Spitalul Foişor: „Aşa ceva este inadmisibil. Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv Raed Arafat”

După ce Spitalul Foişor a devenit suport COVID, zeci de oameni cu mâinile şi picioarele rupte s-au strâns în faţa Policlinicii pentru a fi consultaţi de medici.

Reamintim că  zeci de bolnavi au fost evacuaţi vineri seară din Spitalul Foişor din Capitală, acesta urmând să devină spital COVID. Raed Arafat a explicat de ce a fost luată această decizie.

„Spitalul Foișor, astăzi, după o analiză a situației din București, s-a luat decizia de transformare a lui în spital pentru COVID. Situația în unitățile de primiri urgențe este serioasă, pentru că astăzi dimineață a trebuit să trimitem pacienți în alte zone, chiar cu un avion militar. Suntem pe cale a de porni al treilea tir de terapie intensivă la ‘Babeș’ și se lucrează și noaptea ca să fie conectat la curent de la o sursă, alta decât cea la care era conectat, decizie luată pentru siguranță.

În UPU mai avem pacienți care necesită terapie intensivă. Sunt îngrijiți și acolo, dar nu pot să rămână acolo, pentru că unitățile respective primesc și alți pacienți care ajung, așa că după analiză, Spitalul Foișor are o secție de terapie intensivă de 21 de paturi și are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumătate din secția de terapie intensivă ocupată, din care trei sau patru pacienți care necesită, de fapt, transfer în altă parte de terapie intensivă, din ce mi-au zis colegii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Citeşte şi EXCLUSIV Gabriela Firea, după evacuarea Spitalului Foişor: „Mi-au dat lacrimile. Se dă vina pe medici, pe pacienţi, numai cei care conduc nu sunt vinovaţi”

Colegiul Medicilor Bucureşti, despre situaţia de la Spitalul Foişor: „Această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate”

Colegiul Medicilor, prin vocea preşedintelui Cătălin Poiană, afirmă, referindu-se la situaţia de la Spitalul Foişor şi la modul în care s-a făcut evacuarea pacienţilor pentru transformarea în spital COVID, că e anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general.

”Este extrem de important să creştem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoţii colective după ce vedem pacienţi transferaţi în salvări şi maşini personale, unii abia operaţi, transportaţi prin mijlocul unor protestatari în miezul nopţii”, notează medicul.