Răsturnare de situaţie pe front, Putin schimbă total strategia

Liderul de la Kremlin se gândește la o schimbare de strategie, prin alipirea teritoriilor separatiste la Rusia. 

25 mai 2022, 13:23
Răsturnare de situaţie pe front, Putin schimbă total strategia

Invazia Ucrainei de către Moscova, care a depășit pragul de 90 de zile, a reprezentat un dezastru pentru  președintele Vladimir Putin, așa că acum el încearcă un plan de salvare a situației.

Liderul de la Kremlin se gândește la o schimbare de strategie, prin alipirea teritoriilor separatiste la Rusia. Această mutare nouă a lui Putin nu este una militară: practic Rusia rămâne concentrată pe extinderea controlului asupra estului Ucrainei, potrivit MSN.

Iar strategia politică a Rusiei legată de așa-numitele teritorii separatiste, nu numai din Ucraina, ci din tot spațiul fost sovietic, pare că se va schimba.

Blocadă totală în Marea Neagră. SUA avertizează că ar putea urma o criză alimentară
De la teritoriile ocupate de ruși din estul Ucrainei până la regiunea Oseția de Sud din Georgia, există tot mai multe semnale că aceste zone aliniate la politica Moscovei, ar putea fi în curând anexate oficial de Rusia.

Volodimir Zelenski denunţă lipsa de ”unitate” a ţărilor occidentale

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat miercuri ceea ce el a numit lipsa de ”unitate” a ţărilor occidentale în faţa războiului declanşat de Rusia în Ucraina cu peste trei luni în urmă, transmit AFP şi DPA.

”Întrebarea mea este: există unitate în practică (în Occident, n.red.)? Nu văd asta”, şi-a exprimat regretul şeful statului ucrainean în intervenţia sa, prin legătură video, într-o conferinţă organizată de Fundaţia Victor Pinciuk în marja Forumului Economic Mondial de la Davos, afirmând că este ”nevoie de sprijinul unei Europe unite”.

Încă 200 de cadavre găsite sub dărâmături, la Mariupol. Situaţia e revoltătoare, oamenii îşi pot îngropa morţii numai dacă spun că au fost ucişi de ucraineni
”Există unitate pe subiectul aderării Suediei şi a Finlandei la NATO? Nu. Aşadar este Occidentul unit? Nu”, a argumentat Zelenski. El a făcut un apel la solidaritate între occidentali. ”Punctul nostru forte era unitatea în interiorul ţării şi acum asta depinde de unitatea Occidentului, pentru a fi puternic şi a susţine ferm Ucraina. Vom avea avantaj asupra Rusiei atunci când vom fi toţi cu adevărat uniţi”, a subliniat preşedintele ucrainean.