Răsturnare de situaţie: Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, nu a avut cancer

Medicii au operat-o degeaba pe Cristina Kirchner, pentru că nu suferea de cancer al glandei tiroide, după cum a reieşit din analiza tumorii extirpate.

RomaniaTV.net
08 ian. 2012, 09:29
Răsturnare de situaţie: Preşedintele Argentinei, Cristina Kirchner, nu a avut cancer

Cristina Kirchner a trecut prin momente de groază, după ce, la sfârşitul anului trecut a aflat că ar suferi de cancer tiroidian şi hotărâse să se opereze în primele zile ale acestui an. Surpriza a venit însă după extirparea tumorii, Cristina fiind operată în ziua de 4 ianuarie.

În urma analizelor de laborator făcute pe tumoarea extirpată s-a dovedit că nu exista nicio urmă de celule canceroase, informează presa argentiniană, preluată de agenţiile de presă străine.

„Analiza histopatologică finală a constatat prezenţa unor noduli în cei doi lobi ai glandei tiroide, dar a exclus prezenţa unor celule canceroase, modificând astfel diagnosticul iniţial”, a declarat Alfredo Scoccimarro, purtătorul de cuvînt al Preşedinţiei argentiniene, citind o declaraţie în faţa presei.

Kirchner, în vârstă de 58 de ani, „a putut să se odihnească normal şi se află în stare optimă, de aceea echipa medicală a decis să îi permită să părăsească spitalul”, a adăugat Scoccimarro. Conform noului diagnostic, „echipa consideră că tratamentul chirurgical este suficient şi că administrarea de iod radioactiv nu mai este necesară”, a subliniat Scoccimarro.

Kirchner va rămâne în convalescenţă 20 de zile după operaţie, potrivit preşedinţiei. Ea este înlocuită până la 24 ianuarie de vicepreşedintele Amado Boudou.