Răsturnarea de situaţie în cazul Sofiei, fetiţa de 2 ani, despre care mama a zis că s-a înecat în baie

Mama Sofiei, fetiţa de 2 ani care a murit la Iaşi, şi concubinul acesteia au fost reținuți pentru ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului.

17 sept. 2021, 10:40
Răsturnarea de situaţie în cazul Sofiei, fetiţa de 2 ani, despre care mama a zis că s-a înecat în baie

Răsturnarea de situaţie în cazul Sofiei, fetiţa de 2 ani dusă la spital de mama ei după ce s-ar fi  înecat în baie. În ciuda eforturilor medicilor, fetiţa a murit la două zile de la incident. Medicii au observat pe corpul fetiței multiple răni mai vechi, aşa că au sesizat Poliţia. După raportul legiştilor, organele de cercetare au decis să o reţină pe mama acesteia şi pe concubinul ei pentru ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului, potrivit bzi.ro.

Vă reamintim că în data de 7 septembrie, Sofia a fost dusă de mama ei la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon”. Femeia le-a spus medicilor că ar fi găsit-o inconștientă în cadă, după ce a lăsat-o nesupravegheată 3 minute. Copila se afla în stare foarte gravă în momentul în care a ajuns la spital. Aceasta a fost preluată de urgență de medici, care au început efectuarea manevrelor de resuscitare. Copila a fost transferată în secţia ATI a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”. Polițiștii au fost sesizați și au deschis o anchetă. După două zile, fetiţa de doar 2 ani a murit.

„La data de 08 septembrie ac, polițiștii ieșeni au fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale despre faptul că, în seara zilei de 07 Septembrie ac, o minoră de 2 ani a fost adusă de mama sa, care le-ar fi declarat că ar fi lăsat-o nesupravegheată pe aceasta aproximativ 3 minute în cada cu apă, iar când a revenit a găsit copilul inconștient.

Întrucât la data de 12 septembrie ac, a fost constatat decesul copilului, a fost dispusă efectuarea necropsiei.

Citeşte şi: Accident înfiorător cu şapte victime în Argeş. O fetiţă de 10 ani a murit după ce o maşină s-a ciocnit de o cisternă VIDEO

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și rele tratamente aplicate minorului pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor care se impun”, a transmis IPJ Iaşi.

Astăzi, mama Sofiei şi concubinul ei vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propunerea de arestare preventivă.