Masca ar putea redeveni obligatorie în spaţii exterioare în Bucureşti. Rata de incidenţă COVID în Bucureşti a depăşit un caz la mia de locuitori

Masca de protecţie ar putea redeveni obligatorie în spaţiile exterioare în Bucureşti. O decizie finală va fi luată în viitoarea şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

05 sept. 2021, 11:45
Masca ar putea redeveni obligatorie în spaţii exterioare în Bucureşti. Rata de incidenţă COVID în Bucureşti a depăşit un caz la mia de locuitori

Rata de incidenţă COVID-19 în Capitală a ajuns la 1.02 cazuri la mia de locuitori, a anunţat duminică DSP Bucureşti.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că din 13 septembrie, când se redeschid şcolile, purtarea măştilor de protecţie în proximitatea unităţilor de învăţământ ar putea redeveni obligatorie. Asta în condiţiile în care Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 1568 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. În spitalele din România sunt internaţi în prezent 2887 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 358 sunt cu forme grave la ATI.

Citeşte şi: Restricţii în alte două localităţi din cauza creşterii incidenţei COVID-19. Nunţile şi botezurile, interzise

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala. Şedinţa va fi marţi sau miercuri”, a afirmat Alin Stoica, duminică pentru News.ro.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

Tot mai mulți pacienți cu COVID ajung în spitale. La „Victor Babeș” în Bucureşti s-au ocupat 70% din locuri

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Bucureşti, Simin Aysel Florescu, a declarat, sâmbătă, că 70% dintre paturile dedicate pacienţilor COVID-19 sunt ocupate, iar secţia de terapie intensivă este plină de aproape o lună.

„Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu COVID, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi COVID şi o treime pentru pacienţii non-COVID. Din aceste paturi dedicate pacienţilor COVID, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment.

Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr fără comorbidităţi care vine la spital târziu. Cam la 7-8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie.

De aceea toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale”, a declarat medicul Simin Aysel Florescu.

Citeşte şi: Carantina de noapte revine în România. Ieşirea din casă după ora 20 se face cu declaraţie pe propria răspundere într-o localitate din Timiş