Rata de incidenţă, creştere spectaculoasă în Bucureşti. Se trece la lucrul de acasă şi apar noi restricţii

Prefectul de Bucreşti a anunţat că se recomandă program de lucru în ture şi anunţă suplimentarea mijloacelor de transport public și intensificarea controalelor în pieţe din cauza numărului mare de cazuri noi de Covid.

11 oct. 2021, 10:35
Rata de incidenţă, creştere spectaculoasă în Bucureşti. Se trece la lucrul de acasă şi apar noi restricţii

Rata de incidenţă a ajuns luni la 14,2. Situaţia este critică în Sectorul 1, unde rata de incidenţă este mai mare de 16,5 la mia de locuitori. Sectorul 3 rămâne cu cea mai mică rată de incidenţă, aproape 12. În sectorul 6, rata de incidenţă este 15,10, în sectoruk 5 este 14,74, urmează sectorul 2, cu 14,62, şi sectorul 4, cu 14.34.  Pe 11 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 1,37 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Prefectul Capitalei a anunţat, sâmbătă, noi măsuri care au fost luate în condiţiile creşterii ratei de infectare la peste 14 la mia de locuitori, respectiv, obligarea angajatorilor – companiile cu peste 50 de angajaţi – de a organiza programul de lucru în ture, suplimentarea numărului de maşini ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), precum şi intensificarea controalelor în pieţe.

Ce spune Alexandru Rafila despre un posibil lockdown în România: „Nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală”

“A fost reglementată obligaţia organizării programului de lucru, aceasta este o măsură nouă. Am discutat necesitatea introducerii în cadrul Comitetului, astăzi – angajatorii, atât instituţii publice, cât şi angajatorii privaţi – cu un număr de angajaţi mai mare de 50, au obligaţia să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit pe grupe şi să înceapă, respectiv să termine programul de lucru, la o diferenţă de cel puţin o oră (…). În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transporturilor publice, pentru că în felul acesta practic vom fluidiza (n.r. – circulaţia), am dispus să fie suplimentat numărul de maşini (n.r. – ale Societăţii de Transport Public) în perioada următoare”, a precizat Alexandra Văcaru.

Totodată, s-a dispus ca ora maximă de funcţionare a sălilor de jocuri să fie 24,00, precum şi intensificarea controalelor în pieţe, de către Jandarmerie şi Poliţie.

Valeriu Gheorghiţă confirmă eşecul campaniei de vaccinare: „Nu s-au alocat bani, CNCAV nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi informare”
“Un alt aspect important de armonizare a fost intervalul orar – pentru că a existat o modificarea în HG, în privinţa operatorilor economici care administrează săli de jocuri, s-a modificat cu ora 24,00, ora maximă. De asemenea, incidenţa este de 12,65 la mia de locuitori (n.r: valabilă pentru sâmbătă), în acest nou context epidemiologic, am dispus Jandarmeriei şi Poliţiei, la nivelul Municipiului Bucureşti, intensificarea controalelor în spaţiile publice, în târguri, pieţe şi mall-uri. Foarte mult am insistat pe activităţile de prevenţie în Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Berceni Sudului, Târgul Vitan, Complexul alimentar Piaţa Delfinului şi Piaţa Obor”, a adăugat prefectul.

Potrivit Alexandrei Văcaru, a fost modificat numărul persoanelor care participă la programe de instruire şi workshopuri, la 250 – in interior, şi 300 – în exterior.