Rata de infectare de 3 la mia de locuitori, depăşită şi la Cluj. Ce măsuri restrictive vor fi implementate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj se va întruni marţi, după ce, luni, rata de infectare a ajuns la 3,02 la mia de locuitori. Prefectul Mircea Abrudean a spus că incidenţa se referă doar la populaţia rezidentă, fără a lua în calcul studenţii, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 17:28
Rata de infectare de 3 la mia de locuitori, depăşită şi la Cluj. Ce măsuri restrictive vor fi implementate

Deocamdată vorbim de 3,02, în condiţiile în care ne raportăm doar la populaţia rezidentă pe baza datelor de la Evidenţa Persoanelor. Totuşi, avem un număr foarte mare de studenţi în Cluj-Napoca, precum şi alte persoane care activează aici şi nu sunt înregistrate în evidenţe. Vedem cum evoluează cifrele mâine (marţi – n.r.) şi luăm deciziile care se impun cu siguranţă„, a declarat prefectul.

Citeşte şi Toate şcolile din Craiova şi din localitatea Cârcea vor face cursuri exclusiv online. Incidenţa cazurilor a depăşit 3 la mie

Măsurile care ar putea fi luate după depăşirea coeficientului de infectare într-o perioadă de 14 zile presupun: trecerea pe scenariul 3 la unităţi de învăţământ preuniversitar, obligativitatea purtării măştii în toate spatiile deschise, închiderea restaurantelor şi cafenelelor la interior, închiderea sălilor de jocuri de noroc şi închiderea programului cu publicul pentru cinematografe şi instituţiile de cultură.

Prefectura are la dispoziţie 48 ore de la depăşirea pragului de incidenta pentru a lua măsuri.

Rata de infectare de 3 la mie a mai fost depăşită până acum în Capitală şi la Craiova.