Rata de infectare în Bucureşti trece de 4 în ziua Congresului PNL

Comitetul de urgenţă al municipiului Bucureşti va trebui să aibă o nouă şedinţă după ce rata de incidenţă a trecut de un nou prag.

25 sept. 2021, 10:43
Rata de infectare în Bucureşti trece de 4 în ziua Congresului PNL

Rata de infectare în Bucureşti este de 4.1 a anunţat sâmbătă DSP. Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, sâmbătă, incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,1 la mia de locuitori. Vineri, incidenţa îmbolnăvirilor era 3,77 la mie.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, intrarea Capitalei în scenariul roşu, noile măsuri fiind aplicate din data de 25 septembrie, de la ora 00.00, a anunţat Florela-Antonela Ghiţă, suprefectul Capitalei. Astfel, accesul în restaurante, cafenele în interior şi pe terase va fi făcută, începând de sâmbătă, la o capacitate de 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00 – 2.00, pe baza certificatului verde COVID-19. De asemenea, „organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară”, arată hotărârea CMBSU. Totodată, „organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”. Este permisă organizarea de evenimente private – nunţi, botezuri – cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participanţii trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă, să aibă test PCR ssau antigen cu rezultat negativ sau să facă dovada trecerii prin boală.

Restricții pentru bucureșteni din această noapte. Incidența a ajuns la 3,77. DOCUMENT
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat vineri că nu s-au dat derogări pentru Congresul PNL de sâmbătă, precizând că autorităţile au explicat legea şi au subliniat măsurile obligatorii care trebuie luate.
Arafat a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, de ce autorităţile au acordat derogare pentru organizarea Congresului PNL.

“Nu s-a dat nicio derogare. Am fost întrebaţi, am răspuns, în baza legii. Legea, adică hotărârile de Guvern existente prevăd situaţia organizaţiilor care organizează întâlniri statuare, cum este un AGA, cum este o organizaţie politică care îşi organizează o întâlnire. Acelaşi răspuns pe care îl primeşte o formaţiune, îl primeşte şi alta care întreabă. Răspunsul vine de la hotărârile de Guvern pe care le avem. Nu s-au făcut derogări. Explicăm legea dacă suntem întrebaţi şi subliniem care sunt măsurile obligatorii care trebuie să fie luate, că sunt metri pătraţi, ca şi distanţare, ca şi respectare de acces dacă e peste 3 la mie trebuie să se respecte certificatul verde şamd. Asta noi am făcut. Nu s-au dat derogări”, a declarat Arafat.

Noile restricții impuse de Guvern în România: Carantina de noapte, aplicată în weekend la incidența de 6 la mie. Accesul în restaurantele din mall doar cu certificatul verde, după ce rata trece de 3
În răspunsul datat 20 septembrie şi transmis PNL cu privire la condiţiile de desfăşurare a Congresului, programat la Romexpo, cu 5.000 de delegaţi, Arafat face referire la Congres ca la un eveniment statutar de partid, fără a menţiona explicit articolul din toate prevederile legale referitoare la starea de alertă la care se încadrează Congresul PNL.


loading...