Restricții pentru bucureșteni din această noapte. Incidența a ajuns la 3,77. DOCUMENT

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU), întrunit vineri într-o ședință de urgenţă, a decis ca în Bucureşti, din această noapte, să intre în vigoare noi restricții. Astăzi, Capitala a ajuns la incidența de 3.77 la mia de locuitori.

24 sept. 2021, 17:23
Restricții pentru bucureșteni din această noapte. Incidența a ajuns la 3,77. DOCUMENT

Bucureştiul a intrat oficial în scenariul roşu. În aceste condiţii, în Bucureşti vor fi instituite noi restricţii pentru limitarea răspîndirii COVID-19 începând din această seara.

Astăzi, Capitala a ajuns la incidența de 3.77 la mia de locuitori. În cazul în care incidenţa COVID-19 va depăşi 4 la mia de locuitori, autorităţile vor veni cu noi măsuri.

S-a decis ca şedinţa CMBSU să fie convocată după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ de modificare a HG 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, a mai spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Proiect Hotararea CMBSU Nr 56 Cu Propuneri in Sed by Oana Anghel on Scribd

Potrivit Hotărârii Guvernului, copiii între 6 și 12 ani nu vor mai trebui să prezinte un test COVID-19, iar magazinele și restaurantele nu se vor mai închide la 18.00 în localitățile cu incidență de peste 4 la mie, ci la peste 6 la mie.

Totodată, certificatul verde va fi folosit în interiorul centrelor comerciale.

Principalele modificări propuse prin această hotărâre de Guvern vizează creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori, precum și creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare.

Joi, rata de infectare în București a fost de 3,65 la mie.

Citiți și Persoanele vaccinate complet nu intră în carantină. Şefa DSP Bucureşti explică de ce acestea nu sunt considerate contacţi direcţi ai unui caz pozitiv