Rata la „PRIMA CASĂ”, mai mică şi cu 20% decât CHIRIA

Rata lunară la garsonierele cumpărate în Capitală prin programul "Prima Casă" poate fi, în medie, şi cu peste 20% mai mică faţă de chiria medie lunară.

20 nov. 2014, 15:10
Rata la „PRIMA CASĂ”, mai mică şi cu 20% decât CHIRIA

Cine vrea să îşi cumpere o garsonieră în Sectorul 4 al Capitalei, în cartierele Berceni sau Giurgiului, plăteşte o rată lunară la „Prima Casă” de aproximativ 164 de euro, însă cine vrea să stea în chirie tot într-o garsonieră din aceste cartiere trebuie să plătească aproximativ 200 de euro pe lună.

Citeşte şi Bucurestenii sunt tot mai interesati de parcele de teren in zone marginase ale Capitalei

Acelaşi lucru se întâmplă şi în Sectorul 1 al Capitalei. Cine vrea să îşi cumpere un apartament de două camere scoate din buzunar 248 de euro pentru rata la „Prima Casă”, însă pentru chirie ar trebui să plătească aproximativ 300 de euro.

O rată cu 40 de euro mai mică decât chiria vor plăti şi cei care vor să stea în Sectorul 2 al Capitalei, în Cartierele Tei, Colentina sau Pantelimon. Cea mai mare diferenţă, de 23%, este înregistrată însă în cartierele Crângaşi, Drumul Taberei, Giuleşti şi Militari.

Citeşte şi Bani mai mulţi pentru Prima Casă. Fondul a fost suplimentat cu aproape o jumătate de miliard de lei

Şi în Iaşi, Sibiu şi Ploieşti, ratele lunare la garsoniere sunt mai mici cu peste 20% faţă de chiriile lunare. În Constanţa, Craiova şi Oradea, ratele lunare la apartamentele cu două camere sunt cu aproximativ 15% mai mari faţă de chirii.

Potrivit unui studiu realizat de un site de imobiliare şi o bancă din România este mai ieftin cu aproximativ 20% să îţi cumperi o casă prin programul „Prima Casă” decât să plăteşti chiria.

Citeşte şi Ce acte îţi trebuie pentru vânzarea unei case