RATB a reintrodus abonamentele de o zi prin SMS

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a reintrodus abonamentele de o zi prin SMS, începând de joi, 29 ianuarie, după ce, la începutul lunii suspendase aceste abonamente, din cauza unor "aspecte de natură contractuală".

29 ian. 2015, 13:20
RATB a reintrodus abonamentele de o zi prin SMS

Bucureştenii pot achiziţiona din nou abonamente de o zi prin SMS, începând de joi, 29 ianuarie.

„Din data de 29 ianuarie 2015, serviciul de vânzare a abonamentelor RATB de o zi prin SMS este din nou disponibil pentru călători. Abonamentul poate fi activat prin trimiterea unui SMS cu mesajul „A” la numărul 7456 de către clienţii operatorilor de telefonie mobile Orange, Vodafone şi Digi Mobil”, anunţă RATB, într-un comunicat de presă.

La 1 ianuarie 2015, RATB a luat decizia de a suspenda temporar plata titlurilor de călătorie de tip abonament de 1 zi prin SMS. „Serviciul de vânzare a titlurilor de călătorie tip abonament de 1 zi prin SMS a fost suspendat pentru soluționarea unor aspecte de natură contractuală”, au declarat oficialii RATB, pentru B365.ro.

Potrivit reprezentanţilor RATB, Regia a luat decizia de a suspenda temporar acest serviciu din cauza procesatorului de plăţi care a întârziat să vireze către RATB o parte din plăţile cuvenite din acest serviciu.

Potrivit estimărilor reprezentanţilor RATB, măsura suspendării abonamentelor de o zi prin SMS a dus la scăderea vânzărilor de abonamente de o zi, în contextul în care lunar Regia vindea peste 14.000 de abonamente prin SMS. „Estimăm o diminuare a vânzării abonamentelor de 1 zi, având în vedere că media lunară a vânzărilor (calculată la nivelul anului 2014) a fost de 14.024 abonamente/lună, însă, cel mai probabil o mare parte a utilizatorilor acestui serviciu se va reorienta către rețeaua de vânzare RATB. Precizăm că estimarea numărului persoanelor sancționate nu poate fi realizată ținând cont numai de acest aspect, întrucât există o serie de factori direcți/ indirecți cu grad diferențiat de influență”, au precizat reprezentanţii RATB.