RATB: Coliziunea din pasaj nu a putut fi evitată întrucât tramvaiele se succedau la distanţă mică

Accidentul din Pasajul Lujerului în care au fost implicate patru tramvaie s-a petrecut în condiţiile în care unul dintre ele s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei care îl urmau se aflau la distanţe mici, impactul neputând fi evitat, deşi vatmanii au frânat, potrivit RATB.

RomaniaTV.net
10 mai 2012, 06:08
RATB: Coliziunea din pasaj nu a putut fi evitată întrucât tramvaiele se succedau la distanţă mică

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat că, în jurul orei 7.25, unul dintre tramvaie s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte trei tramvaie care circulau în spate nu au putut evita impactul pentru că se aflau la distanţe foarte mici.

„Vatmanii celor trei tramvaie din spate au frânat, dar distanţa era foarte mică şi impactul nu a putut fi evitat”, a precizat Raeceanu.

Potrivit acesteia, în urma impactului două dintre tramvaie au deraiat.

Brânduşa Raeceanu a precizat că tramvaiele au stat la semafor şi au intrat în pasaj la distanţe mici, astfel că vatmanii nu au putut evita coliziunea, deşi au acţionat sistemul de frânare.

Un accident în care au fost implicate trei tramvaie de pe linia 41 s-a produs joi dimineaţă, la ora 7.25, în Pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piaţa Presei Libere. 92 de persoane au fost rănite.