Ratingul de ţară al României a fost menţinut de Fitch. Florin Cîţu: „Victorie! Agenţia spune foarte clar că PNL nu creşte taxe în 2021”

Agenţia de rating Fitch a menţinut ratingul de ţară al României. Anunţul a fost făcut, vineri seară, de Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, care a ţinut să precizeze că "agenţia de rating spune foarte clar că PNL nu creşte taxe în 2021".

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 21:16

„Victorie! Fitch a menţinut rating-ul de ţară al României”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Florin Cîţu.

Ministrul Finanţelor a amintit că reprezentanţii agenţiei de rating au apreciat soluţiile pentru reducerea deficitului, care nu implică majorări de taxe.

„În plus, agenţia de rating spune foarte clar că PNL nu creşte taxe în 2021 :«The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit (Guvernul PNL s-a angajat să se concentreze mai degrabă pe eficienţă şi pe măsuri specifice decât pe creşteri de impozite pentru a reduce deficitul – n.r)»”, a mai scris Cîţu, conform News.ro.

De asemenea, Florin Cîţu a precizat că va oferi în curând mai multe detalii.

Ministrul Finanţelor a anunţat încă de miercuri seară, la începutul şedinţei de Guvern, că Agenţia de rating Moody’s, prima dintre agenţiile care a finalizat raportul pentru România, a menţinut ratingul ţării noastre, amintind de decizia Executivului de a nu creşte pensiile cu 40 la sută.

Raed Arafat, anunţ de ULTIMĂ ORĂ la Guvern. Sunt peste 360 de localităţi în care a fost depăşit indicele de 3 la mie privind COVID