Raul Castro cere sprijunul Partidului Comunist pentru lupta împotriva corupţiei

Liderul cubanez Raul Castro, fratele fostului preşedinte Fidel Castro, a anunţat în timpul unei conferinţe a Partidului Comunist din Cuba (PCC), începerea ofensivei împotriva corupţiei, "unul din principalii adversari ai revoluţiei" cubaneze.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 13:57
Raul Castro cere sprijunul Partidului Comunist pentru lupta împotriva corupţiei

Raul a cerut sprijinul întregului partid pentru acestă luptă de anvergură, ce vizează să înlăture „elementele” care ar putea compromite revoluţia cubaneză.

„Vom fi implacabili cu fenomenul corupţiei”, a declarat Raul Castro, referindu-se la ceea ce el consideră ca fiind „cel mai mare pericol” pentru sistemul economic cubanez.

„Astăzi, corupţia provoacă mai multe daune decât programul multi-milionar de subversiune şi ingerinţă condus de Statele Unite şi aliaţii lor, atât în ţară cât şi în afară”, a menţionat Raul Castro.

Raul îşi pune nădejdea în PCC că va conduce toate acţiunile menite să combată corupţia din Cuba. El a precizat însă că PCC  „nu se va substitui eforturilor care le revin tuturor instituţiilor” în această luptă, care este a „tuturor cetăţenilor, femei sau bărbaţi, membri de partid sau nu, care îşi iubesc şi respectă ţara”.

„Fără a încerca să subestimăm acest rău, consider că ţara noastră poate câştiga lupta împotriva corupţiei, începând cu încetinirea acestui fenomen şi ajungând la eliminarea lui fără resentimente”, a declarat Raul Castro.