Raul Castro se solidarizează cu Nicolas Maduro: Nu vei fi singur în faţa hărţuirii internaţionale

Președintele cubanez Raul Castro l-a asigurat miercuri pe omologul și aliatul său venezuelean Nicolas Maduro că "nu va fi singur" în lupta sa politică și în fața "hărțuirii internaționale" căreia îi este victimă, potrivit autorităților cubaneze.

10 aug. 2017, 06:09
Raul Castro se solidarizează cu Nicolas Maduro: Nu vei fi singur în faţa hărţuirii internaţionale

Felicitându-l într-o scrisoare cu „bucurie imensă revoluționară” pentru alegerea și instalarea recentă a controversatei Adunări Constituante, Raul Castro l-a asigurat pe Maduro că „cubanezii vor fi în avangarda solidarității militante” a blocului socialist latino-american și vor rămâne „angajați în favoarea cauzei sale”.

„Zile de luptă încrâncenată, hărțuire internațională, blocade și privațiuni sunt pe cale să vină, dar tu nu vei fi singur!”, insistă Raul Castro, adresându-se președintelui socialist al Venezuelei într-o scrisoare citită la televiziunea de stat cubaneză, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ONU: Venezuela a trimis CIVILI în faţa tribunalelor MILITARE

Confruntat cu un val de contestare, care s-a soldat cu 125 de morți în patru luni, Nicolas Maduro este din ce în ce mai izolat de comunitatea internațională.

El a stârnit indignarea multor țări și a ONU încercând să reia controlul asupra instituțiilor țării sale cu instalarea unei Adunări Constituante, care amenință parlamentul controlat de opoziție.

Citeşte şi Parlamentul European a aprobat primul acord între Uniunea Europeană şi Cuba

Sprijinindu-l necondiționat pe succesorul lui Hugo Chavez (președinte din 1999 până în 2013), Cuba lui Raul Castro a respins la sfârșitul lunii iulie orice participare la o mediere în Venezuela, invocând legitimitatea președintelui Maduro.

Aliată politic al guvernului socialist venezuelean, Havana este puternic dependentă de livrările de petrol din partea Caracasului, care i-a acordat condiții favorabile și pe care le achită în mare parte prin trimiterea de medici cubanezi în Venezuela.