Ravagiile RĂZBOIULUI din SIRIA: 300 de MORŢI în numai 8 ZILE

O adevărată baie de sânge s-a produs în Siria, în ultimele zile. Aproximativ 300 de morţi s-au înregistrat în numai opt zile de raiduri aeriene asupra oraşului sirian Alep.

RomaniaTV.net
23 dec. 2013, 15:48
Ravagiile RĂZBOIULUI din SIRIA: 300 de MORŢI în numai 8 ZILE

Bombardamentele forţelor aeriene siriene s-au soldat cu aproximativ 300 de morţi, printre care 87 de copii, în opt zile de raiduri asupra sectoarelor rebele din oraşul Alep (nord) şi provincia sa, potrivit unui ONG, citat de AFP, informează Mediafax.

„De la 15 până la 22 decembrie, 301 persoane au murit, printre care 87 de copii, 30 de femei şi 30 de rebeli”, potrivit bilanţului Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Opoziţia siriană şi ONG-uri acuză regimul lui Bashar al-Assad că aruncă „barili de explozivi umpluţi cu TNT deasupra zonelor rebele din Alep cu scopul de a distruge moral populaţia şi de a o ridica împotriva insurgenţilor.

O sursă din domeniul securităţii a afirmat luni pentru AFP că armata a recurs la raiduri aeriene în provincia Alep din cauza lipsei de efective la sol şi a argumentat că bilanţul dur în rândul populaţiei se datorează faptului că poziţiile rebele se află în mijlocul unor zone civile.

Alep este divizat începând din vara anului 2012 între sectoare rebele şi zone controlate de regimul sirian.

Regimul sirian a distrus mai multe cartiere, potrivit unor martori şi surse medicale. Human Rights Watch a evocat sâmbătă „un dezastru”, avansând un bilanţ de peste 200 de morţi în perioada 15-18 decembrie.