RAYMOND LOEWY, omul care a revoluţionat Coca Cola

RAYMOND LOEWY este personajul celebrat pe 5 noiembrie de Google cu cu Doodle special. Google celebrează 120 de ani de la naşterea lui  RAYMOND LOEWY. 

04 nov. 2013, 22:09

RAYMOND LOEWY, 120 de ani de la naştere. În Doodle-ul pentru RAYMOND LOEWY, literele care formează cuvântul Google sunt scrise sub forma unei locomotive Pennsylvania Railroad S1 cu aburi, unul dintre designurile lui RAYMOND LOEWY.

RAYMOND LOEWY a avut un cuvânt greu de spus şi în designul companiei Coca Cola.

Citeşte şi: Raymond Loewy, 120 de ani de la naştere

Încă din 1940, RAYMOND LOEWY a realizat mai multe modificări de design la frigiderul Coca-Cola, însă nu au fost realizate niciodată în întregime din cauză că a început cel de-al doilea război mondial. La sfârşitul războiului, compania i-a dat mână liberă designerului Raymond Loewy să creeze un nou concept pentru frigider.

RAYMOND LOEWY s-a născut în 1893, iar prima sa machetă reprezenta un avion, pe care a vândut-o ulterior. În 1919, RAYMOND LOEWY a plecat în SUA la bordul unui vapor, cu doar 50 de dolari în buzunar.

Dole Deluxe Fântâna Dispenser fost introdus în 1947. 

În 1960, RAYMOND LOEWY a creat design-ul pentru doza de Cola. Sticla de Cola a fost creată în 1915, iar multe persoane i-au atribuit lui greşeala proiectării sticlei, el însă nu a modificat niciodată originalul, ci a creat alte mărimi de sticlă.

Raymond Loewy, 120 de ani de la naştere: Logo Google

RAYMOND LOEWY a regândit design-ul dozatoarelor de Cola şi le-a dat un aer modern şi util. RAYMOND LOEWY este autorul ambalajului sticlei de Fanta. 

Camionul Coca Cola, care apare în reclame şi este îndrăgit de zeci de milioane de copii din întreaga lume a fost reproiectat de RAYMOND LOEWY. Printre modificări au fost aspectul curbat, folosirea uşilor aeriene, care pot fi îndepărtate pe timpul verii şi a gândit un spaţiu pentru depozitarea materialelor publicitare.

RAYMOND LOEWY a lucrat până la 87 de ani, când s-a retras şi s-a întors în Franţa natală.RAYMOND LOEWY a murit în locuinţa sa din Monte Carlo, în 1986, lăsând în urmă a doua soţie, Viola, şi pe fiica lor, Laurence.

RAYMOND LOEWY a apărut în 1949 pe coperta revistei Time, iar în 1953 ajunsese să aibă o firmă cu 200 de angajați, un venit anual de peste 3 milioane de dolari și sedii în Londra, Paris, Sao Paolo, Los Angeles și Chicago. 

După o carieră de succes în domeniul design-ului auto, RAYMOND LOEWY s-a retras din activitate în 1980, la vârsta de 87 de ani, întorcându-se în Franța. A murit în locuința sa din Monte Carlo, în anul 1986. 

 

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.