Război cu actorii, declanşat de o ordonanţa a Guvernului Dacian Cioloş

Guvernul Cioloș își ridică în cap numele mari ale scenei românești pentru o miză de orgoliu. Potrivit unei ordonanțe pregătite de Guvern, nu mai este nevoie ca directorii teatrelor din România să dețină o diplomă în domeniu (actor, regizor, critic, scenograf), ci doar dovada unor cursuri de management. Ordonanța se aplică și altor instituții de cultură.

RomaniaTV.net
17 ian. 2016, 13:23
Război cu actorii, declanşat de o ordonanţa a Guvernului Dacian Cioloş

UNITER, condusă de Ion Caramitru, vrea să trimită Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu o adresă prin care respinge ordonața propusă. VEZI AICI DOCUMENTUL.

Potrivit dcnews.ro, UNITER se teme că ordonanța va permite autorităților locale să înlocuiască „pretențioșii” oameni de cultură cu persoane cu diplome de toate felurile, slab sau deloc pregătite pentru vreun sector de activitate și manipulabile.

Efectul ridicării restricției de a deține studii universitare din domeniul de activitate al instituției va avea un efect catastrofal la nivelul instituțiilor de cultură, dar și asupra învățământului universitar care se străduiește să pregătească manageri culturali, nemaiexistând niciun avantaj pentru supraspecializare, din moment ce poți obține oricând diploma necesară în orice universitate privată.