Război de gherilă în Ucraina. Mașina unui oficial pro-rus, aruncată în aer, în regiunea ocupată Herson

Un oficial impus de ruși în regiunea ucraineană ocupată din Herson a fost ucis într-un atentat cu mașină capcană.

24 iun. 2022, 14:52

Război în Ucraina. Un oficial al administraţiei de ocupaţie instalate de Rusia în regiunea Herson din sudul Ucrainei a fost ucis vineri, într-un atac, au indicat autorităţile, relatează AFP.

Rusia, reacţie dură după ce Moldova şi Ucraina au fost acceptate în UE: „Turcia e candidată de 20 de ani!”

”A fost un atac direcţionat asupra unui angajat al administraţiei civile şi militare, care l-a ucis”, a declarat administraţia locală pentru agenţia de presă rusă TASS.

Victima, Dmitri Savluchenko, era însărcinat cu activităţile de sport şi pentru tineret în regiunea Herson.

Război în Ucraina. Dmitri Savlucenko a fost numit de ruși șeful departamentului de tineret și sport al regiunii Herson. În plus, era membru al partidului Novaia Rus și membru al unui partid politic interzis în Ucraina.

Război în Ucraina. Victoria Rusiei este o chestiune de ore. Forţele lui Zelenski au primit ordine de retragere
Agenția de presă Ria Novosti scrie că atacul este unul terorist. Este doar ultimul atac de acest fel din ultimele zile în regiune. Mai mulți oficiali locali care colaborează cu ocupanții ruși au fost vizați de rezistența ucraineană.

Oficialii ucraineni au revendicat responsabilitatea pentru moartea lui Savluchenko. “Partizanii noștri au obținut o nouă victorie. Un activist pro-rus și trădător a fost aruncat în aer într-o mașină într-unul dintre curțile din Kherson dimineața”, a declarat Serhii Khlan, consilier al șefului Administrației militare civile din Herson.