Război în Ucraina. Victoria Rusiei este o chestiune de ore. Forţele lui Zelenski au primit ordine de retragere

Forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din oraşul estic Severodoneţk, scena unor lupte acerbe cu armata rusă.

24 iun. 2022, 11:20

Forțele rusești fac progrese în Donbas, la sud de Lisichansk, și se apropie de orașul aflat lângă Severodonetsk-ul unde se dau lupte grele de câteva săptămâni. Rușii au avansat în ultimele 24 de ore, cucerind două sate la sud de orașele vecine din Donbas, Lisichansk și Severodonetsk. Forțele autoproclamatei Republici Populare Luhansk (LPR) au anunțat vineri că au capturat satele Hirske și Zolote. „Grupul ucrainean, situat în cazemata Gorskoie-Zolotoie, a fost lichidat. Toate așezările se află sub controlul nostru”, a declarat Andriy Marochko, un ofițer din cadrul autoproclamatei miliții LPR, pe Telegram.

Serviciile secrete spun că Belarus e pe cale să intre în război cu Ucraina. A sporit numărul oamenilor înarmaţi la graniţă, o rafinărie a fost golită complet
Forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din Severodoneţk

Șeful ucrainean al administrației militare regionale din Luhansk, Serhiy Hayday, a recunoscut că forțele rusești au avansat la sud de Lisichansk. „Inamicul avansează spre Lysychansk dinspre Zolote și Toshkivka. Ei chiar reușesc în unele așezări”, a spus liderul ucrainean. Hayday a mai anunțat că forțele ucrainene se vor retrage din orașul Severodonetsk din cauza pierderilor uriașe.

„Vara va fi fierbinte pentru ocupanţii ruşi!”. Ucraina a primit cele mai puternice arme de la americani, ministrul Apărării de la Kiev trece la ameninţări
Forţele ucrainene au primit ordin să se retragă din oraşul estic Severodoneţk, scena unor lupte acerbe cu armata rusă, a anunţat, vineri, şeful administraţiei militare regionale din Lugansk, Serghii Haidai, relatează AFP.

”A rămâne în poziţii sfărâmate în bucăţi timp de luni la rând doar de dragul de a rămâne acolo nu are sens”, a declarat Serghii Gaidai pentru televiziunea ucraineană.

”Din păcate, va trebui să ne retragem armata din Severodoneţk pentru că nu are sens să rămânem în poziţii distruse – numărul morţilor este în creştere”, a subliniat el.

Ministrul rus al apărării solicită consolidarea apărării comune Rusia-Belarus

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut joi să consolideze capacităţile comune de apărare ale Rusiei şi Belarusului, inclusiv un sistem regional unificat de apărare aeriană, transmite CNN.

”Circumstanţele impun necesitatea de a lua măsuri comune urgente pentru a consolida capacitatea de apărare a statului Uniunii, a creşte gradul de pregătire pentru luptă a grupării regionale de trupe şi a sistemului regional unificat de apărare aeriană”, a spus el la o întâlnire cu ministrul apărării din Belarus Viktor Khrenin, la Moscova.

De asemenea, Shoigu a numit Belarus cel mai apropiat prieten al Rusiei. Alexander Lukaşenko, un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, este singurul lider din Europa care a sprijinit invadarea Ucrainei de către Rusia. Graniţa belarusă cu Ucraina a fost folosită ca parte a invaziei trupelor ruse, mai precizează CNN.