Război diplomatic: Marea Britanie expulzează toţi diplomaţii iranieni de pe teritoriul său

Marea Britanie va expulza toţi diplomaţii iranieni ca urmare a atacului de marţi de la ambasada britanică de la Teheran.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 14:15
Război diplomatic: Marea Britanie expulzează toţi diplomaţii iranieni de pe teritoriul său

Ministrul Afacerilor Externe a confirmat faptul că toţi diplomaţii iranieni trebuie să părăsească Marea Britanie în următoarele 48 de ore, dar că nu se vor întrerupe în totalitate relaţiile diplomatice cu Teheranul, relatează SkyNews.

Marea Britanie a evacuat miercuri spre Emiratele Arabe Unite tot personalul ambasadei sale la Teheran, atacată şi devastată marţi de manifestanţi islamişti.

„Responsabilii cu afacerile iraniene la Londra sunt informaţi în acest moment că dorim închiderea imediată a ambasadei iraniene din Londra şi că tot staff-ul diplomatic iranian trebuie să părăsească Marea Britanie în următoarele 48 de ore”, a declarat miercuri ministrul britanic de Externe, William Hague, potrivit Al-Jazeera.

„Am închis ambasada britanică de la Teheran. Am decis să evacuăm toţi angajaţii noştri şi avem informaţii că ultimii angajaţi au părăsit Iranul”, a mai precizat Hague.

Iranul şi-a exprimat „regretul” pentru incidentul de ieri.