Război în filialele PSD din Ardeal. Primarul din Turda, care a atras fonduri de aproape 100 milioane euro, a fost exclus din partid

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a fost exclus din PSD, din cauza „repetatelor încălcări ale statutului”. Municipalitatea din Turda este cunoscută după ce a atras aproape 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru finanțarea a 19 proiecte.

RomaniaTV.net
23 nov. 2019, 18:03
Război în filialele PSD din Ardeal. Primarul din Turda, care a atras fonduri de aproape 100 milioane euro, a fost exclus din partid

Surse din PSD, citate de Mediafax spun însă că primarul a fost exclus din cauza deputatului Cristina Burciu, din zona Turda, care a votat pentru învestirea Guvernului Orban, iar conducerea centrală a vrust astfel să dea un semnal că „se face curățenie la Turda„.

La rândul său, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, a transmis un comunicat de presă, în care arată că „intrușii cocoțați în fruntea PSD Cluj au încropit nestatutar un birou municipal în Turda și l-au exclus din PSD pe Matei Cristian, primarul municipiului Turda„.

Primăria Turda, condusă de Cristian Matei, a semnat în ultima paerioadă 13 contracte mari de finanțare din fonduri europene pentru proiecte care se află deja în implementare, la care se adaugă 3 proiecte admise la finanțare și 3 proiecte aflate în faza de evaluare.

Valoarea totală a celor 19 proiecte este de 453 de milioane de lei, adică aproape 100 de milioane de euro„, declara Cristian Matei la începutul lunii noiembrie.