Război în Orientul Mijlociu: Armata israeliană a doborât o dronă Hezbollah

Armata israeliană a doborât o dronă militară a organizaţiei şiite libaneze Hezbollah, într-un incident produs la frontiera dintre Israel şi Liban, au anunţat joi seară oficiali israelieni citaţi de publicaţiile The Jerusalem Post şi The Times of Israel.

12 aug. 2021, 22:41
Război în Orientul Mijlociu: Armata israeliană a doborât o dronă Hezbollah

Război în Orientul Mijlociu. Armata israeliană a anunţat joi seară că a doborât o dronă a mişcării şiite Hezbollah provenind din Libanul vecin, transmite AFP.

Anunţul intervine la câteva zile după tensionarea situaţiei la frontiera dintre Israel şi Liban. ”Armata israeliană a doborât miercuri o dronă aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah care penetrase teritoriul israelian, pornind din Liban”, potrivit comunicatului citat. ”Armata israeliană va continua să acţioneze în scopul împiedicării oricărei încălcări a suveranităţii sale”, adaugă acelaşi comunicat.

Incidentul a avut loc miercuri seară, dar a fost dezvăluit acum. Drona se deplasa dinspre sudul Libanului spre nordul Israelului şi a fost doborâtă imediat după ce a intrat în spaţiul aerian israelian.

Drona fusese monitorizată permanent înainte de a fi doborâtă. Armata israeliană a stabilit că drona aparţine organizaţiei şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului.

Potrivit armatei israeliene, drona nu era echipată cu armament, ceea ce sugerează că era un aparat militar de recunoaştere.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a explicat că incidentul a fost dezvăluit după 24 de ore dat fiind că au fost necesare investigaţii pentru stabilirea apartenenţei dronei. „Armata israeliană va continua să contracareze acţiunile de încălcare a suveranităţii statului Israel”, a subliniat oficialul militar.

Israelul a efectuat lovituri aeriene asupra Libanului vinerea trecută ca ripostă la tiruri de rachete revendicate de Hezbollah, la două zile după un schimb de tiruri similar.

Război în Afganistan: SUA îi îndeamnă pe cetăţenii americani să părăsească urgent ţara
Război în Orientul Mijlociu În 2006, ultima confruntare de amploare între Israel şi Hezbollah s-a soldat cu peste 1.200 de morţi în rândul părţii libaneze, în majoritate civili, şi 160 de morţi în rândul părţii israeliene, cea mai mare parte militari.

După diferite conflicte, Israelul şi Libanul sunt tehnic în stare de război şi Forţa interimară a ONU (UNIFIL) este desfăşurată în sudul teritoriului libanez ca forţă-tampon între cele două ţări.

Fiul lui Joe Biden, şantajat de traficanţii de droguri ruşi. Aceştia i-au furat un laptop pe care se află videoclipuri sexuale compromiţătoare

Săptămâna trecută, organizaţia Hezbollah a lansat zece rachete spre nordul Israelului, iar armata israeliană a ripostat cu obuze de artilerie spre zone din sudul Libanului.

Organizaţia şiită Hezbollah este susţinută direct de Teheran, iar incidentele produse la frontiera libanezo-israeliană intervin pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Iran.