Război în PDL. Udrea: Frunzăverde m-a atacat pentru că am schimbat un director susţinut de el

Elena Udrea contraatacă după ce Sorin Frunzăverde a cerut, în urmă cu o lună, ca ministrul Dezvoltării să nu facă parte din noul Guvern. Udrea a explicat marţi pentru Mediafax că Frunzăverde a intrat în conflict cu ea nemulţumit că l-a schimbat din funcţie pe directorul Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) din Caraş-Severin, susţinut de el.

RomaniaTV.net
13 mart. 2012, 14:33
Război în PDL. Udrea: Frunzăverde m-a atacat pentru că am schimbat un director susţinut de el

Udrea a afirmat că a vrut să depolitizeze Inspectoratul de Stat în Construcţii, motiv pentru care l-a preluat la ministerul pe care îl conducea, argumentând că MDRT este autoritate în ceea ce priveşte construcţiile.

„Ca orice cetăţean care merge pe stradă, am constatat că lucrurile au scăpat de sub control în ceea ce priveşte construcţiile. Sunt foarte multe construcţii fără autorizaţie care ajung să atingă zece etaje fără probleme, deci nu le opreşte nimeni, ştim cu toţii că se cere şpagă la controalele care se fac pe parcursul edificării unei lucrări, de foarte multe ori există lipsă de interes din partea autorităţii de control…”, a spus Udrea.

Liderul PDL a explicat că în ultimii 20 de ani fondul construit nu a mai respectat în realitate nicio regulă de urbanism, iar ea a încercat să evalueze dacă şi ISC a fost de vină şi a decis astfel reorganizarea lui.

Astfel, instituţia a fost regionalizată şi din 41 de directori judeţeni au mai rămas opt şefi regionali. „În momentul acela au apărut discuţiile, pentru că foarte mulţi dintre ei erau susţinuţi politic. Asta nu era nicio problemă, dacă omul era competent şi corect”, a spus Udrea.

Ea nu a fost de acord ca printre cei opt directori regionali să mai existe vreunul dintre vechii şefi ai instituţiei şi a decis organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor.

Ceea ce, cu siguranţă, i-a nemulţumit pe unii dintre colegii mei. O situaţie de genul acesta şi care a avut şi semnale publice, adică s-a şi văzut disputa, neînţelegerea dintre mine şi Frunzăverde la un anumit moment„, a mai spus Udrea

Ea a explicat că la Caraş-Severin au fost anumite probleme, după ce ministerul a decis să demoleze construcţiile ilegale, iar inspectoratul de stat local nu a ajutat la acest demers.

A reieşit că nu ne-au ajutat sau, de fapt, ne-am încurcat în urma acelor controale. Ca urmare am hotărât demiterea directorului ISC de acolo, un lucru care sigur l-a nemulţumit pe colegul meu Sorin Frunzăverde, iar ulterior, când a avut ocazia, desigur a ţinut să mă scoată dintre miniştrii performanţi din Guvern”, a mai spus Udrea.

În luna februarie, prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat că ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, nu ar trebui să mai facă parte din viitorul cabinet.