Război în Ucraina. Armata lui Zelenski a trecut graniţa în Rusia, bombardamente intense

Contraonfensiva armatei lui Zelenski într-un oraş rusesc de la graniţa cu Ucraina. Şase persoane au fost rănite.

14 iun. 2022, 17:14
Război în Ucraina. Armata lui Zelenski a trecut graniţa în Rusia, bombardamente intense

Război în Ucraina. Incidentul a avut loc în Klinţî, la aproximativ 50 km de graniţa cu Ucraina, în regiunea Briansk, conform Reuters.

Guvernatorul regional Alexander Bogomaz a scris pe Telegram că numărul răniţilor a crescut la 6, de la un bilanţ anterior de 4.

„Cei răniţi au au fost internaţi la un spital local. Starea lor este stabilă”, a scris Bogomaz. Reuters nu a reuşit să verifice imediat raportul.

Locuitorii au postat pe reţelele de socializare imagini cu un elicopter militar rusesc care survola oraşul şi au raportat că electricitatea şi apa au fost întrerupte.

Dmitri Rogozin îndeamnă la genocid în Ucraina. Mesajul şocant făcut public de şeful Roscosmos

Război în Ucraina. Oficialii din regiunile ruseşti care se învecinează cu Ucraina lui Zelenski au anunţat în ultimele săptămâni cazuri de ceea ce au declarat că au fost bombardamente transfrontaliere care au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit unele persoane.

Separat, canalul de ştiri al Ministerului Apărării, Zvezda News, l-a citat pe Alexey Kulemzin, primarul oraşului Doneţk, controlat de separatişti în estul Ucrainei, care a declarat că numărul persoanelor din oraş ucise de bombardamentele de luni a crescut de la 3 la 6.

Ultima izbucnire a lui Dmitri Medvedev, ameninţări fără precedent despre următoarele distrugeri: „Cavalerii Apocalipsei sunt pe drum”
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că principalul motiv imediat al intervenţiei sale în Ucraina este de a proteja vorbitorii de limbă rusă din estul ţării de persecuţii şi atacuri.

Ucraina spune că afirmaţia Rusiei privind persecuţia este un pretext nefondat pentru o invazie şi că Rusia duce un război neprovocat împotriva unui stat suveran care luptă pentru existenţa sa.

Rusia a acuzat de mai multe ori Ucraina pentru atacuri sporadice asupra regiunilor sale de frontieră, inclusiv Briansk, de când Moscova a declanşat aşa-zisa „operaţiune militară specială” asupra ţării vecine.

În 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei, Moscova susţinând că „operaţiunea specială” are drept scop „denazificarea” ţării vecine şi protejarea a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.