Război în Ucraina. Armata lui Zelenski extinde contraofensiva pe toată linia frontului

Lumea nu ar trebui să se aştepte ca Ucraina să acumuleze victorii rapide împotriva trupelor ruseşti în timpul contraofensivei, deocare Kievul nu vrea să piardă prea mulţi militari, a afirmat, miercuri, un consilier prezidenţial superior, citat de Reuters.

01 sept. 2022, 08:18

Război în Ucraina. Armata ucraineană va avansa de-a lungul întregii linii a frontului și va distruge întreaga infrastructură de depozitare a rușilor, a anunțat la postul TSN consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak. „Începe căldura”, punctează oficialul ucrainean.

„Căldura începe în toată prima linie. În sud, numărul bombardamentelor de înaltă precizie ale infrastructurii logistice și logistice a armatei ruse a crescut”, a spus Podolyak, citează Unian. El a subliniat că trupele ucrainene vor avansa de-a lungul întregii linii a frontului, nu doar în sud.

Zelenski: Rusia vrea ca lumea să facă trei greşeli – să se obişnuiască cu războiul, să tolereze războiul şi să uite de război
„Vreau să remarc acest lucru nu numai în sud. Astăzi, acest lucru se întâmplă în direcția Melitopol și în direcția Harkov. Și mai ales există o apărare activă în direcția Donețk-Lugansk. De ce abordăm această tactică? Pentru că rușii trebuie să-și mute rezervele de-a lungul întregii linii a frontului, pe toți cei 1300 km. Să se gândească unde va ataca Ucraina astăzi. Vom avansa pe tot frontul. Vom ataca întreaga infrastructură de depozitare de-a lungul întregii linii frontale”, a subliniat Podolyak.

Război în Ucraina. „O contraofensivă în sensul ucrainean este un tip ușor diferit de război pe care îl ducem, este un tip modern de război. Rusia este cea care duce un astfel de tip clasic de război sovietic – când au adunat o anumită cantitate de forță de muncă, câteva mii, și au mers într-o direcție separată pentru a lua o jumătate de kilometru de teritoriu. Și câți oameni vor muri – nu este nicio diferență pentru ei”, a explicat Podolyak.

„Folosim în mod activ aceste sisteme HIMARS glorioase și toate sistemele MLRS pentru a distruge logistica rușilor. Doar că numărul proiectilelor ghidate și al rachetelor acumulate este în creștere, pentru că partenerii noștri ne ajută intens. Deci, distrugem intens toată această infrastructură de depozitare – depozite de primul, al doilea, al treilea nivel, baze de combustibil, sedii operaționale și tactice. Și astfel sângerăm grupurile militare ale Federației Ruse și le împingem treptat din teritoriul nostru. Exact asta va fi contraofensiva”, a declarat consilierul președintelui.

Reacţia lui Vladimir Putin când aude cum decurge operaţiunea rusă în Ucraina, iar ucrainenii abia aşteaptă să fie „eliberaţi”. Imagini de la întâlnire VIDEO
”Este un proces foarte lent, pentru că preţuim oamenii, pentru că avem nevoie cât mai mulţi ucraineni să se întoarcă”, a spus Oleksei Arestovici, un consilider al preşedintelui Volodimir Zelenski.

”Nu va fi un succes rapid… un succes rapid înseamnă întotdeauna mult sânge”, a afirmat el, într-un interviu pe Youtube. Anterior, un oficial regional a declarat că forţele ucrainene au avut ”succese” în trei zone ale regiunii Herson, ocupate de ruşi. Luni, Kievul a anunţat începutul unei ofensive în sud pentru a recupera teritoriul.