Reacţia lui Vladimir Putin când aude cum decurge operaţiunea rusă în Ucraina, iar ucrainenii abia aşteaptă să fie „eliberaţi”. Imagini de la întâlnire VIDEO

Viktor Zolotov, şeful Gărzii Naţionale din Rusia, i-a raportat marţi lui Vladimir Putin despre activitatea unităților trupelor ruseşti, ca parte a îndeplinirii sarcinilor din timpul operațiunii militare speciale din Donbas.

31 aug. 2022, 21:36
Reacţia lui Vladimir Putin când aude cum decurge operaţiunea rusă în Ucraina, iar ucrainenii abia aşteaptă să fie „eliberaţi”. Imagini de la întâlnire VIDEO

Întâlnirea dintre Vladimir Putin şi Viktor Zolotov a fost publicată pe site-ul Kremlinului, atât în format video, cât şi live text.

Vladimir Putin: Viktor Vasilievici, sunt multe întrebări, dar vom începe cu una dintre principalele, bineînțeles, cu modul în care se desfășoară activitatea de luptă a unităților trupelor Gărzii Naționale, ca parte a îndeplinirii sarcinilor din timpul operațiune militare speciale, în Donbass.

Viktor Zolotov:  Dragă Vladimir Vladimirovici, în cursul unei operațiuni militare speciale, trupele Gărzii Naționale îndeplinesc o gamă largă de sarcini pentru a asigura legea, ordinea și securitatea, precum și pentru a stabili o viață pașnică în teritoriile eliberate din Republicile Donețk și Lugansk, precum și în regiunile Zaporojie și Herson.

Suntem direct implicați în ostilități și anume: operațiuni de recunoaștere și căutare, recunoaștere și ambuscadă, precum și depistarea și eliminarea grupărilor de sabotaj și recunoaștere inamice, grupări de sabotaj și terorism, descoperirea depozitelor de arme, deminare.

De asemenea, suntem angajați în recunoaștere, ajustând ținte și distrugându-le fie cu propria artilerie, fie, dacă nu avem suficientă rază de acțiune sau putere a acestei artilerii, apelăm la Ministerul Apărării, iar acesta provoacă daune de foc inamicului cu artilerie grea sau aviație și efectuăm curățiri ulterioare acestor locuri.

În plus, soldaţi ruși din Garda Naţională îndeplinesc sarcinile de protecție a instalațiilor importante ale statului, infrastructurii, infrastructurii de comunicații directe, asigurăm securitatea umanitară: transportul mărfurilor, escortarea acestora. Asiguram si asistenta medicala populatiei, acordam asistenta medicala populatiei. Iată gama de sarcini pe care le implementăm.

Vreau mai ales să subliniez că simțim sprijinul populației din teritoriile eliberate. Ei înțeleg că le protejăm dreptul la o viață liniștită, precum și o copilărie fericită pentru copiii lor. Iată gama de sarcini pe care le îndeplinim.

Citeşte şi Ofiţeri ruşi interceptaţi când îi înjură pe Putin şi pe Şoigu: Putin, „un nenorocit”, Şoigu, „un profan incompetent şi un măscărici”

Vladimir Putin:  Cum este organizată interacțiunea cu subdiviziunile Ministerului Apărării?

V. Zolotov:  Am avut întâlniri cu ministerele apărării din Republicile Doneţk şi Lugansk, am clarificat sarcinile pentru mobilitatea noastră. Ministerele lor ale Apărării sunt angajate în aceleași sarcini în care este angajată Garda Națională și îndeplinesc unele dintre aceste sarcini. Ne ocupăm de aceste probleme, ne întâlnim cu administrația, rezolvăm aceste probleme.

Criticii au considerat atitudinea lui Putin drept una nemulţumită şi au remarcat că acesta s-a ţinut cu mâna de masă, la fel ca la întâlnire cu Serghei Şoigu, de acum câteva luni.

Citeşte şi Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării: Armele occidentale livrate Ucrainei ajung pe „piaţa neagră”