Război în Ucraina. Atac devastator cu rachete la Odesa. Prima reacţie a Kremlinului

Război în Ucraina. Guvernul Olaf Scholz a condamnat vehement, vineri, atacul cu rachete lansat de armata rusă asupra oraşului ucrainean Odesa.

01 iul. 2022, 19:05

Război în Ucraina. ”Forţele armate ruse nu vizează ţintele civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în urma atacului de la Odesa, care s-a soldat cu moartea a douăzeci de persoane, inclusiv a doi copii, relatează The Guardian

Kremlinul a respins acuzaţiile potrivit cărora rachetele ruseşti ar fi vizat un bloc de apartamente din apropierea portului ucrainean Odesa de la Marea Neagră, vineri dimineaţa.

Volodimir Zelenski se bazează pe România. Președintele Ucrainei a făcut un anunț important, de ultimă oră, despre țara noastră

”Aş dori să vă reamintesc cuvintele preşedintelui potrivit cărora forţele armate ruse nu vizează ţinte civile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferinţă telefonică cu reporterii, scrie news.ro.

Anul trecut, Peskov a descris sugestiile conform cărora Rusia intenţionează să atace Ucraina ca fiind o invenţie ”surdă şi nefondată” a presei occidentale, iar înainte de invazia Rusiei lansată pe 24 februarie, Peskov a afirmat că trupele ruse care iau parte la exerciţiile militare din Belarus vor fi ”retrase” la bazele lor permanente” după încheierea acestora.

În schimb, trupele au avansat în nordul Ucrainei începând cu 24 februarie, într-o aparentă încercare de a cuceri Kievul.

Război în Ucraina. Guvernul Olaf Scholz a condamnat vehement, vineri, atacul cu rachete lansat de armata rusă asupra oraşului ucrainean Odesa.

Joe Biden, la finalul Summitului de la Madrid: „Nu ştiu cum se va termina acest război, dar sigur Rusia nu-şi va pune ambele picioare în Ucraina”
„Condamnăm în cei mai duri termeni acest atac. Este vorba de o acţiune inumană şi cinică”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Berlin, citat de publicaţia Die Welt.

Oficialul german a cerut tragerea la răspundere a preşedintelui Vladimir Putin şi a altor oficiali ruşi responsabili de atacuri de acest fel.

Război în Ucraina. Cel puţin 20 persoane au fost ucise, iar alte 39 au fost rănite în urma unui atac cu rachete care a vizat vineri dimineaţă un imobil rezidenţial din oraşul-port Odesa, situat în sudul Ucrainei, pe litoralul Mării Negre.

Kirilo Timoşenko, directorul-adjunct al Cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a declarat că atacul a fost comis de avioane de vânătoare ruse care au lansat rachete de tip X-22 asupra unei clădiri rezidenţiale din Odesa.