Volodimir Zelenski se bazează pe România. Președintele Ucrainei a făcut un anunț important, de ultimă oră, despre țara noastră

După cinci luni de război, Volodimir Zelenski se bazează în continuare cu pe sprijinul Occidentului, dar și al României.

01 iul. 2022, 10:11
Volodimir Zelenski se bazează pe România. Președintele Ucrainei a făcut un anunț important, de ultimă oră, despre țara noastră

După ce România a oferit ajutor umanitar ucrainenilor și i-a trimis lui Volodmir Zelenski în repetate rânduri echipamente defensive, respectiv arme pentru continuarea războiului, Guvernul Nicolae Ciucă a trecut la nivelul următor.

România a devenit punct de sprijin al Ucrainei și în exporturile de energie electrică. Destinația, Uniunea Europeană. Exporturile administrației Zelenski sunt „semnificative”, a transmis oficialul de la Kiev.

„S-a făcut un pas important în apropierea noastră de Uniunea Europeană. Ucraina a început să exporte într-un mod semnificativ energie electrică spre teritoriul UE, spre România”, a transmis joi, președintele Ucrainei. „Aceasta este doar o primă etapă. Ne pregătim să creștem livrările”, a avertizat oficialul ucrainean, printr-o videoconferință.

 

Volodimir Zelenski, susținut de Bruxelles

 

Marele anunț a fost făcut și de către Ursula von der Leyen, pe Twitter.

„De astăzi, Ucraina poate exporta energie electrică spre piața UE”, a transmis birocratul de la Bruxelles.

„Acest lucru va oferi o sursă suplimentară de energie electrică pentru UE. Şi venituri indispensabile pentru Ucraina. Deci suntem ambele părţi câştigătoare”, a mai menționat Ursula von der Leyen.

Reţeaua de electricitate ucraineană a fost conectată la reţeaua europeană la jumătatea lunii martie. Ucraina a fost sincronizată cu reţeaua electrică rusă până la invadarea sa, pe 24 februarie, şi apoi a funcţionat autonom.

 

Probleme grave pentru armata lui Volodimir Zelenski

 

Între timp, după ce a pierdut Donbasul, Volodimir Zelenski are grave probleme la Odesa, informează presa internațională.

Cel puţin 17 persoane au fost ucise în cursul unor atacuri asupra unor clădiri din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, atacuri ce survin în contextul în care armata ucraineană tocmai a preluat de la ruşi o insulă strategică pentru controlul rutelor maritime.


loading...
Partenerii noștri