Război în Ucraina. Au sunat iar sirenele de război, Rusia a lovit aproape 400 de ţinte în Ucraina

Rusia anunţă sâmbătă că unităţile sale de artilerie au lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene, inclusiv 35 de puncte de control, 15 depozite de arme şi muniţii

30 apr. 2022, 15:39
Război în Ucraina. Au sunat iar sirenele de război, Rusia a lovit aproape 400 de ţinte în Ucraina

Rusia anunţă sâmbătă că unităţile sale de artilerie au lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene, inclusiv 35 de puncte de control, 15 depozite de arme şi muniţii şi mai multe zone în care erau concentrate trupele şi echipamentele ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a declarat că rachetele sale au lovit patru depozite de muniţie şi combustibil.

La Kiev, Ministerul Apărării ucrainean susţine că a distrus peste 1.000 de tancuri ruseşti de la începutul războiului. Peste 23.000 de soldaţi ruşi au fost, de asemenea, ucişi.

Mircea Geoană: Sunt în curs de derulare încercări de destabilizare în Moldova, anticipăm acțiuni de provocare

Rusia anunţă sâmbătă că unităţile sale de artilerie au lovit peste noapte 389 de ţinte ucrainene, inclusiv 35 de puncte de control, 15 depozite de arme şi muniţii şi mai multe zone în care erau concentrate trupele şi echipamentele ucrainen

Pompierii ucraineni au detectat 3.118 dispozitive explozive, inclusiv o bombă artizanală 
În Donbas au fost respinse 14 atacuri inamice la sfârşitul săptămânii trecute, au fost distruse 11 tancuri, 7 sisteme de artilerie, 28 de vehicule blindate şi 14 autovehicule. Peste 20 de clădiri rezidenţiale din regiune au fost transformate în ruine în timpul zilei.

Război în Ucraina. Lovitură teribilă pentru Putin, anunţul care îl va scoate din minţi pe liderul de la Kremlin

Rusia amenință Moldova: ”Ar trebui să-și facă griji pentru propriul viitor”
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov a avertizat Republica Moldova împotriva aderării la NATO la începutul acestei săptămâni în timpul unui interviu acordat agenției de știri Al Arabiya din Dubai. Vorbind cu agenția de presă, Lavrov a spus că Republica Moldova trebuie să-și facă griji pentru ”propriul viitor”.

Franţa va consolida trimiterea de material militar şi ajutor umanitar în Ucraina

Franţa va consolida trimiterea de material miitar şi ajutor umanitar în Ucraina, informează lefigaro.fr, citând oficialităţile de la Elysee.
În timpul unei discuţii telefonice de aproximativ o oră, Emmanuel Macron i-a promis sâmbătă preşedintelui Volodimir Zelenski „să consolideze sprijinul pentru Ucraina în ceea ce priveşte armele de apărare şi ajutorul umanitar”, potrivit BFMTV.

În timp ce preşedintele ucrainean i-a mulţumit pentru „echipamente militare de mari dimensiuni care contribuie la rezistenţa ucraineană”, şeful statului francez „a indicat că acest sprijin va continua să fie consolidat, precum şi asistenţa umanitară oferită de Franţa”, adăugând, potrivit unui comunicat de presă, că „misiunea experţilor francezi care contribuie la colectarea de probe pentru a lupta împotriva impunităţii şi a permite activitatea justiţiei internaţionale referitoare la crimele comise în cadrul agresiunii ruse, se va extinde”.