Război în Ucraina. Lovitură teribilă pentru Putin, anunţul care îl va scoate din minţi pe liderul de la Kremlin

Ucraina a actualizat sâmbătă informaţiile privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului. Conform acestei surse, 23.200 de ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei.

30 apr. 2022, 14:25
Război în Ucraina. Lovitură teribilă pentru Putin, anunţul care îl va scoate din minţi pe liderul de la Kremlin

Vladimir Putin a avut pierderi masive de la începutul invaziei în Ucraina. Kievul a actualizat sâmbătă informaţiile privind pierderile suferite de Rusia de la începutul războiului. Partea ucraineană susţine că 23.200 de ruşi au fost ucişi în perioada 24 februarie-30 aprilie.

EXCLUSIV | Ion Iliescu, prima reacţie vehementă la adresa lui Vladimir Putin. „Un imbecil, criminal”

De asemenea, sursa arată că 2.445 de vehicule blindate au fost distruse de la începutul războiului. Ruşii au mai pierdut 155 de elicoptere, 1.008 de tancuri, 190 de avioane, 436 de sisteme de artilerie, 1.700 de autovehicule militare şi 8 nave, potrivit ucrainenilor.

Jurnaliştii nu au putut verifica informaţiile din surse independente. Pe de altă parte, Ucraina nu a prezentat de la începutul răuboiului niciun bilanţ despre propriile pierderi, mult mai uşor de cuantificat.

Ruşii fură tot ce prind. Au luat cu ei ventilatoarele din spitalele aflate în Mariupol

Autorităţile din Mariupol îi acuză pe ruşi că au furat ventilatoarele din spitalele din oraş utilizate în tratamentul pacienţilor grav bolnavi, potrivit Sky News.

Reprezentanţii Consiliului municipal din Mariupol susţin că ruşi au „sustras” ventilatoarele din oraş, adăugând că acestea erau „extrem de necesare în tratamentul pacienţilor grav bolnavi”.

Zelenski cere o întâlnire cu Putin faţă în faţă: „Dacă există o singură şansă, ar trebui să vorbim”
„Numai în spitalele din Mariupol existau 60 de ventilatoare. Acum, aceste echipamente sunt cele pe care ocupanţii ruşi le exportă pe teritoriul lor. În loc să îşi dezvolte medicina, Rusia îi jefuieşte pe alţii”, anunţă ucrainenii.

Şi primarul oraşului îi acuză pe ruşi de jaf. „Timp de 8 ani am dezvoltat sistematic fiecare sferă din Mariupol. O atenţie deosebită a fost acordată domeniului medical. Dar nu numai că armata rusă ne-a distrus oraşul şi a ucis peste 20.000 de locuitori din Mariupol, dar a început să jefuiască şi ceea ce a supravieţuit. Acesta este un jaf şi o crimă de război”, a spus primarul oraşului Mariupol, Vadym Boychenko.

Asediul oraşului Mariupol durează de săptămâni întregi, zeci de mii de persoane fiind blocate în oraşul port. Cea mai mare parte a infrastructurii civile a fost distrusă.