Război în Ucraina. Au sunat sirenele toată noaptea, se dau lupte grele

Guvernator ucrainean anunţă că în Doneţk se dau lupte grele, soldaţii fiind bombardaţi în permanenţă.

24 mai 2022, 06:00

Război în Ucraina. Soldaţii sunt bombardaţi „în permanenţă în timp ce luptele grele continuă în Doneţk, afirmă guvernatorul ucrainean, potrivit Sky News.

Luptele grele continuă în oraşul Donetsk, situat în estul Ucrainei, militarii fiind „sub bombardament în permanenţă”, a declarat guvernatorul regiunii.

Borodianka, oraşul transformat în ruine şi durere. Cum arată cel mai bombardat oraş din regiunea Kiev, după 38 de zile de ocupaţie rusă GALERIE FOTO
Pavlo Kyrylenko a spus că luptele continuă în apropiere de Luhansk şi Lyman, două oraşe situate tot în estul Ucrainei. Ruşii încearcă să captureze Lyman pentru a-şi continua avansul spre Sloviansk şi Kramatorsk, a explicat guvernatorul.

Kyrylenko a catalogat situaţia drept „dificilă” şi a afirmat că forţele ruseşti distrug oraşele în încercarea de a prelua controlul asupra lor.

Numeroşi locuitori au părăsit regiunea, deoarece luptele continuă. Potrivit lui Kyrylenko „în Doneţk nu mai trăiesc decât cel mult 320.000″ de locuitori din cei 1,6 milioane de locuitori care trăiau în regiune înainte de război.

Ucraina: aproximativ 13.000 de anchete privind crime de război sunt în curs de desfăşurare
Aproximativ 13.000 de investigaţii privind presupuse crime de război comise de militarii ruşi sunt în curs de desfăşurare în Ucraina, a declarat procurorul general al ţării.

Războiul din Ucraina a aduce o criză a sării şi în România. Directorul celei mai mari companii de producţie de sare din Europa spune ţara noastră va fi printre cele mai afectate
De când au apărut acuzaţiile, Rusia a negat în permanenţă comiterea de atrocităţi de război. Luni, un sergent rus în vârstă de 21 de ani, Vadim Şişimarin, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui civil neînarmat.

Shishimarin a recunoscut că l-a împuşcat pe Oleksandr Shelipov, în vârstă de 62 de ani, dintr-o maşină, în timp ce soldaţii ruşi intrau în satul Chupakhivka, la patru zile de la invazie.