Borodianka, oraşul transformat în ruine şi durere. Cum arată cel mai bombardat oraş din regiunea Kiev, după 38 de zile de ocupaţie rusă GALERIE FOTO

În cele 38 de zile petrecute sub ocupația rusă, Borodianka, așezarea liniștită de tip urban de lângă Kiev, s-a transformat în ruine și durere.

23 mai 2022, 18:06

Soldații ruși au distrus aproape complet o serie de orașe din regiunea Kiev. Borodianka a fost cel mai grav afectat, conform autorităților. Aproape nimic nu a mai rămas în picioare din suburbia odată liniștită și confortabilă a capitalei.

Corespondentul foto Unian a vizitat Borodianka și o înfăţişează aşa cum arată ea acum, la o lună și jumătate de la eliberare.

În cele 38 de zile petrecute sub ocupația rusă, localitatea Borodianka, o aşezare care nu are facilități militare, s-a transformat în ruine și durere: ocupanții au distrus aproape complet casele, locurile de joacă, grădinile, școlile şi parcurile.

Citeşte şi Ruşii au ucis 87 de civili ucraineni dintr-o singură lovitură, cea mai mare pierdere de vieţi în urma unui atac. Anunţul a fost făcut de Volodimkir Zelenski

Salvatorii și oamenii legii lucrează în prezent în orașul eliberat pentru a-i readuce cât de cât umanitatea. Oleksandr Pavliuk, șeful Administrației Regionale de Stat Kiev, declara că un cartier modular pentru victimele războiului va fi deschis în curând în Borodianka: acesta va consta din 4 complexe, fiecare dintre ele incluzând 22 de module de cazare.

Președintele Volodimir Zelenski declarat că în Borodianka au fost și mai multe victime ale ocupanților ruși decât în ​​Bucha.

Citeşte şi „Vladimir Putin îşi va pierde puterea până anul viitor şi va ajunge la sanatoriu”. Fostul director al MI6 spune cum va fi îndepărtat de la Kremlin, fără o lovitură de stat


loading...
Partenerii noștri