Război în Ucraina. Autorităţile din Kiev susţin că peste 80.000 de militari ruşi au fost ucişi

Ucrainenii au realizat o nouă actualizare privind numărul de pierderi suferite de Rusia de la începutul războiului.

12 nov. 2022, 20:24
Război în Ucraina. Autorităţile din Kiev susţin că peste 80.000 de militari ruşi au fost ucişi

Autorităţile din Ucraina susţin că peste 80.000 de militari ruşi au fost ucişi de la începutul invaziei. Ucrainenii au realizat o nouă actualizare privind numărul de pierderi suferite de Rusia de la începutul războiului.

Război în Ucraina, a început contraofensiva. Armata lui Zelenski, victorii în Doneţk şi Lugansk. Mercenarii grupului Wagner, măcelăriţi!

Potrivit acesteia, 80.210 soldaţi ruşi au fost ucişi şi 5.730 de vehicule blindate au fost distruse. Pe lista cu echipamente militare care au fost distruse mai sunt 278 de avioane, 261 de elicoptere şi 2.838 de tancuri.

În martie, Rusia a afirmat că 1.300 de militari ruşi au fost ucişi în timpul luptelor. Cifrele nu pot fi verificate din surse independente.

Erdogan: Turcia se angajează să asigure un dialog de pace între Moscova şi Kiev

Turcia se angajează să asigure un dialog de pace între Moscova şi Kiev, a declarat sâmbătă preşedintele Recep Tayyip Erdogan. El a mai subliniat că Rusia ”este un stat puternic, iar Occidentul, în special Statele Unite, atacă aproape fără limite Rusia”, relatează presa turcă, citată de The Guardian.

”Încercăm să găsim soluţii pentru crearea unui coridor de pace aici, aşa cum am avut coridorul pentru cereale”, a declarat preşedintele turc Erdogan reporterilor într-un zbor din Uzbekistan.

Război în Ucraina. Pod aruncat în aer de trupele ruseşti, risc de rupere a unui baraj care poate provoca o catastrofă VIDEO

Liderul a spus că nu va propune un interval de timp specific pentru nicio prelungire a acordului privind coridorul de cereale – care expiră la sfârşitul săptămânii viitoare – dar a spus că doreşte ca acesta să funcţioneze ”cât mai mult posibil”.

Erdogan a lăudat rezistenţa Rusiei la presiunile din partea Statelor Unite şi a aliaţilor săi, relatează Reuters. El a spus că ”Rusia nu este un stat obişnuit, este un stat puternic. Desigur, Occidentul, în special Statele Unite, atacă aproape fără limite Rusia. Împotriva tuturor acestor lucruri, desigur, Rusia rezistă”. Rusia a lansat invazia în Ucraina în luna februarie şi a susţinut că a anexat patru regiuni din Ucraina ocupată la Federaţia Rusă.

Retragerea Rusiei din Herson marchează ”un nou eşec strategic” pentru Moscova, iar această înfrângere va semăna îndoieli în opinia publică rusă, afirmă ministrul britanic al Apărării Ben Wallace

Retragerea Rusiei din oraşul ucrainean Herson marchează ”un nou eşec strategic” pentru Moscova, a declarat sâmbătă ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, afirmând că această înfrângere va semăna îndoieli în opinia publică rusă, relatează AFP.

”Retragerea anunţată a Rusiei din Herson marchează încă un eşec strategic pentru ei. În februarie, Rusia nu a reuşit să atingă obiectivele majore pe care şi le-a stabilit, în afară de Herson”, a afirmat Ben Wallace într-un comunicat de presă.

”Acum, în contextul pierderii şi acestui oraş, oamenii din Rusia trebuie să se întrebe: «Ce sens au toate acestea?»”, a adăugat el. Sâmbătă, Statele Unite au salutat această ”victorie extraordinară” înregistrată de ucraina după retragerea forţată a armatei ruse şi recucerirea oraşului din sudul ţării.

Întrucât Rusia şi-a retras trupele în poziţii defensive, Wallace a spus că invazia rusă din februarie ”a avut ca rezultat doar izolarea şi umilirea internaţională”.

”Marea Britanie şi comunitatea internaţională vor continua să sprijine (ucrainenii) şi, deşi retragerea este binevenită, nimeni nu va subestima ameninţarea reprezentată de Rusia”, a spus el.