Război în Ucraina. Rusia ameninţă cu atacuri nucleare în cazul în care NATO intervine militar

Armata rusă a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

25 feb. 2022, 01:13

Război în Ucraina. Putin a amenințat Occidentul cu ”consecințe pe care nu le-ați mai văzut” dacă va încerca să intervină militar în ajutorul Ucrainei. NATO este, de asemenea, o ″alianţă nucleară″⁣, a avertizat joi ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, în timp ce Rusia a făcut referire la o ameninţare nucleară în cazul în care este împiedicată ofensiva sa în Ucraina, relatează AFP.

″Alianţa Atlantică este şi o alianţă nucleară″⁣, a amintit Jean-Yves Le Drian la postul TF1, numindu-l pe preşedintele rus Vladimir Putin drept ″⁣dictator″⁣ şi promiţând sancţiuni occidentale care ″⁣vor lovi în inima″⁣ Rusiei.

Putin a amenințat Occidentul cu ”consecințe pe care nu le-ați mai văzut” dacă va încerca să intervină militar în ajutorul Ucrainei.

De altfel, preşedintele rus Vladimir Putin a condus sâmbătă exerciţii ale forţelor nucleare ruse, cu lansări de rachete balistice şi de croazieră. Exercițiile vor implica „triada nucleară” a Rusiei – avioane strategice, rachete balistice intercontinentale și submarine purtătoare de rachete, scrie agenția Ria Novosti.

Kremlinul susține că Rusia a testat cu succes rachete hipersonice și de croazieră pe mare, în cadrul testelor forțelor nucleare. Putin a supravegheat testele împreună cu Lukașenko, de la un „centru de operațiuni”.

Liderul de la Kremlin a sugerat astfel o posibilă intervenție nucleară a Rusiei, după cum a sesizat și Jean- Yves Le Drian, ministrul francez de Externe.

Armata rusă a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei – terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial.

Trupele ruse au ajuns la 40 de km de graniţa României – Insula Şerpilor a căzut. Armata rusă vrea culoar până în Transnistria
Război în Ucraina. Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a contactat telefonic, joi, pe liderul rus Vladimir Putin, pentru a cere încetarea imediată a ofensivei armatei Rusiei în Ucraina, a anunţat preşedinţia Franţei, potrivit Le Figaro.

“După ce a vorbit cu preşedintele ucrainean şi consultându-l pe acesta, preşedintele l-a sunat pe Vladimir Putin pentru a cere încetarea imediată a operaţiunilor militare ale Rusiei, amintind că Rusia se expune unor sancţiuni masive”, a precizat Palatul Elysee.

Ploaie de rachete în Ucraina. Oamenii s-au baricadat la metrou, se aşteaptă atacarea Kievului VIDEO
La rândul său, Kremlinul a anunţat că discuţia telefonică dintre cei doi lideri a fost una “serioasă şi sinceră”. În timpul discuţiei, prima semnalată între Vladimir Putin şi un lider occidental după invadarea Ucrainei de către Rusia, Putin “a oferit o explicaţie detaliată cu privire la motivele” care au făcut Moscova să înceapă ofensiva, a precizat Kremlinul.