Război în Ucraina. Bombardamente intense luni seară, sirenele de război au sunat încontinuu

Război în Ucraina. Forţele ruse au vizat cu rachete cu rază lungă de acţiune o unitate militară de antrenament de lângă Liov.

16 mai 2022, 20:21
Război în Ucraina. Bombardamente intense luni seară, sirenele de război au sunat încontinuu

Război în Ucraina. Cel puţin 10 civili au fost ucişi luni în bombardamentele organizate de forţele ruseşti asupra oraşului Sievierodoneţk din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional Serghei Gaidai, relatează Reuters.

Numărul morţilor ar putea fi şi mai mare, dar din cauza bombardamentelor constante, este dificil să identifici numărul exact al victimelor, a mai spus Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii.

El a declarat în cursul zilei de luni că bombardamentele puternice au provocat incendii în zone rezidenţiale.

Noi dovezi că moralul armatei ruse este la pământ. Un soldat i se plânge mamei sale: „Vreau să renunţ! Comandantul meu s-a împuşcat în picior pentru a ieşi de aici”

Citeşte şi: Un cunoscut actor rus îşi face praf poporul, despre care spune că este dependent de Putin: „Majoritatea sunt o turmă de oi”

Război în Ucraina. Forţele ruse au vizat cu rachete cu rază lungă de acţiune o unitate militară de antrenament de lângă Liov, declară un oficial american

Forţele ruse au tras în ultimele 24 de ore rachete cu rază lungă de acţiune care păreau să vizeze unitatea militară de antrenament Iavoriv din apropierea oraşului Liov din vestul Ucrainei, a declarat, luni, un oficial american de rang înalt al apărării.

El a mai spus că atacurile s-au soldat cu ”daune minime”. ”Nu am o vizibilitate perfectă asupra acestor atacuri. Se pare că au vizat acea unitate de antrenament şi, din nou, ceea ce putem vedea din perspectiva noastră sunt daune minore la câteva clădiri”, a declarat oficialul.