Război în Ucraina. Cad bombele la Harkov. Imagini şocante cu un obuz care loveşte civili VIDEO

Este a șasea zi a războiului pe care Rusia îl poartă în Ucraina. A fost din nou o noapte cu bombardamente intense asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov, iar la Ohtîrca, 70 de militari ucraineni au fost uciși după un atac al artileriei ruse asupra bazei lor.

01 mart. 2022, 09:56

Război în Ucraina. Sună sirenele de război în marile oraşe, dar civilii nu pot de multe ori să ajungă în adăposturi. ONU susţine că 100 de civili au murit în conflict, dar numărul este mult mai mare în acest haos.

Primarul oraşului Harkov, Igor Terekhov, a precizat că cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 37 rănite într-o zi, după bombardamente.

Război în Ucraina. Clădiri rezidenţiale distruse, explozii la Herson, coloana de tancuri lângă Kiev. „Ce e mai rău abia urmează!”
„Doar azi, 37 de persoane au fost rănite, inclusiv 3 copii. Patru persoane au ieşit din adăposturi pentru apă şi au murit. O familie, doi adulţi şi trei copii au ars de vii într-o maşină. Este oribil”, a spus Terekhov, potrivit biroului ucrainean al BBC.

„Oraşul Harkov nu a cunoscut niciodată asemenea distrugeri în istoria recentă”, a afirmat primarul.

El a citat un oficial care a precizat pe Telegram că „zeci” de cadavre au putut fi văzute pe străzile oraşului. El a numit-o „crimă de război”.

Oleg Sinegubov, şeful administraţiei militare de stat din Harkov, a declarat că ruşii au bombardat zone civile unde nu exista infrastructură critică sau forţe armate. El a estimat că „sunt 11 morţi şi zeci de răniţi”.

Război în Ucraina, mărturii din Harkov – Un tânăr grafician povesteşte că mai multe blocuri au fost bombardate / Proiectilele au căzut aproape de casa părinţilor săi / Peste 20 de morţi şi foarte mulţi răniţi / Oamenii au nevoie urgent de medicamente, apă şi hrană 

Hlib, un tânăr grafician din Ucraina, se află acum în locuinţa prietenei sale de la periferia Harkovului. Aici se simte în siguranţă. Părinţii săi locuiesc, însă, într-un bloc aflat la doar câteva sute de metri distanţă de zona bombardată de ruşi, aflată chiar în mijlocul oraşului, lângă mai multe centre comerciale, dar şi clădiri de birouri. Zona a fost efectiv distrusă. Hlib spune că a aflat neoficial că sunt peste 20 de morţi acolo, dar şi foarte mulţi răniţi.

Tânărul Hlib, un grafician care stă în cel de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, unde s-au dus lupte crâncele în ultimele zile, povesteşte, pentru News.ro, că mama lui a refuzat să părăsească locuinţa aflată în imediata vecinătate a zonei bombardate. Este profesoară de istorie şi i-a spus că înţelege acum foarte bine ce li se întâmplă şi că a anticipat încă de acum câţiva ani acest război.

Zelenski, un nou mesaj din buncăr pentru Ucraina în miez de noapte: „Au lovit cu 113 rachete!”

Hlib spune că nu crede că zona periferică în care se află va fi bombardată pentru că aici nu se află obiective militare.

L-am întrebat, însă, de ce crede că acea zonă de centru a fost, totuşi, bombardată, chiar dacă nici acolo nu se află obiective militare sau clădiri strategice.